На Закарпатті відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України

6 років ago admin 0

Сьогодні, 14 жовтня на Закарпатті відбулися урочисті заходи з нагоди Дня захисника України та складання урочистої клятви ліцеїстів Закарпатського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Красного Поля.

У заходах взяли участь військові підрозділи Збройних Сил України, Нацгвардії, Державної прикордонної служби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також Національної поліції України.

Серед присутніх – голова облради Михайло Рівіс, голова ОДА Геннадій Москаль,депутати різних рівнів, ветерани та воїни АТО.

Начальник Ужгородського гарнізону,  полковник Богдан Череміський доповів про готовність особового складу військових частин до святкувань.

З прямої трансляції із Софіївської площі, що в Києві, звучав виступив Президент України.

– Вітаю всіх зі святом Покрови Божої матері, з Днем захисника України. Ці два свята органічно поєднані. Без Божого благословення, без заступництва Благословенної Святої Діви Марії неможливо подолати жодну ворожу навалу та неможливо побудувати міцну українську державу, – наголосив Президент.

Після чого Геннадій Москаль також звернувся з короткою промовою до учасників святкового дійства, в якій головні напутні слова звучали на адресу нинішніх юних вихованців у формі чи то ліцеїстів – майбутніх офіцерів. Відповідно до програми, вони скали урочисту клятву, розпочавши свій шлях відданого служіння Українському народові, любові до військової служби та свідомого прагнення до оволодіння професією офіцера під святим Покровом Божої Матері.

Закарпатський академічний народний хор під керівництвом Наталія Петій-Потапчук разом із військовослужбовцями гарнізону та ліцеїстами виконали «Марш нової армії», де заспівував Народний артист України Петро Матій .

Затим велелюдна колона попрямувала на Пагорб Слави. Там до Вічного вогню та до 14 могил загиблих воїнів АТО керівники краю разом з воїнами АТО та сивочолими ветеранами поклали корзини з квітами під тужливі пісні у виконанні духового оркестру. До речі, сьогодні офіційно вперше відбулося покладання квітів до новозбудованого Меморіалу загиблим бійцям АТО.

А тим часом на площі Народній жителі краю та містяни мали змогу  ознайомитись з потужностями, зброєю та технікою яка присутня на озброєнні.

Прес-служба облради

11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1