Учні Мукачівської НВК « ДНЗ ЗОШ І-ІІІст.-гімназія» відвідали суд

6 років ago admin 0


       09 жовтня 2018 року в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду проведено екскурсію для учнів 10 класу Мукачівської НВК «  ДНЗ ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія » в супроводі класного керівника Шестак Н.Л.  

       Даний захід проведено в рамках тижня правових знань.

       Учнів зустріли помічник судді Шин Ю.В., та прес-секретар Малицька М.І.

     В залі судового засідання Шин Ю.В., ознайомила учнів школи з історією судочинства Мукачівського міськрайонного суду та основними принципами роботи судів загальної юрисдикції загалом, розповіла про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформувала про структуру та порядок роботи суду, а також  ознайомила присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції. Повідомила учням,  що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».

      Після, помічник судді Шин Ю.В., провела для учнів оглядову екскурсію приміщеннями суду та ознайомила  з інформаційними стендами  для громадян.

       Учні виявились дуже допитливими , ставили безліч різноманітних питань на які отримали обґрунтовані відповіді.

     Так, саме в цей час перед учнями старших класів постає питання вибору майбутньої професії, тому Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області завжди сприяє подібним заходам для того, щоб молодь мала уявлення про роботу суду, судовий процес та професію судді.

       На завершення заходу школярі висловили щирі слова вдячності працівникам суду за зустріч.

                                                                                                                                     Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду