Жовтень готує для ужгородських меломанів низку знакових подій

6 років ago admin 0

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція, в рамках якої знані представники музичної культури Закарпаття анонсували проведення заходів, що чекають на ужгородців цього місяця. 

7 жовтня в атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації та облради відбудеться благочинний концерт академічного камерного хору “Cantus” із новою програмою “Плід молитви”. Детальніше про концерт розповів Еміл Сокач, художній керівник та диригент хору.

В серпні колектив розпочав 27-ий концертний сезон, представивши в Угорщині на фестивалі програму духовної музики. За кілька днів “Cantus” від’їжджає у турне Швейцарією. “Такі турне ми почали здійснювати у 1999 році й зараз уже є добрі контакти, зв’язки, завдяки яким організовуємо концерти. Будемо мати спільний проект із професійними хором із Цюриха, звучатимуть твори живих композиторів, будуть представлені сучасні українські імена, – каже Еміл Сокач. – А 7 жовтня ми презентуємо нову програму в атріумі будівлі Закарпатської ОДА й облради. Як і деякі минулі програми, це не є у повному розумінні концертна програма. Це хорова симфонія, складена з різних музичних хорових творів. Концерт триватиме 1 годину і буде благочинним: кошти спрямуємо для дітей-сиріт у дитбудинок-інтернат “Парасолька” в Тячеві. У далекому 1996 році нам дозволили дати закритий концерт в атріумі, там чудова акустика і унікальне місце, яке можна використовувати час від часу таким чином. Але влада після того нас не чула. Тільки у 2015 році облрада відреагувала на наше прохання і нам дозволили провести концерт. Це було відкриття!”.