В Ужгороді навчають як долучитися до програм міжнародного співробітництва

5 років ago admin 0

 

Інформаційний семінар для тих, хто хоче знайти фінансування та партнерів, аби реалізувати свої проекти, зокрема за програмами транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020», «Румунія-Україна-2014-2020», а також «Креативна Європа», проходить сьогодні в Ужгороді.

Як наголосив у вітальному слові під час відкриття в історико-культурному комплексі «Совине гніздо» заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, цей семінар – можливість детально дізнатися загальні умови конкурсу, хто може претендувати, з чого починати, яке надається фінансування, умови й обсяги співфінансування, як знайти партнерів тощо.

«У багатьох є дуже цікаві ідеї, – наголосив Олександр Павлович, – але далеко не всі проекти є можливість профінансувати з міського чи навіть із державного бюджету. Тому міжнародні програми – хороший шанс їх реалізувати. В Ужгородській міській раді є працівники, які, відповідно до напрямку, можуть надати консультації, як оформити і подати заявку на проект, які нюанси врахувати. Ми маємо вже чималий досвід, успішні проекти, провели аналіз помилок і охоче усім цим поділимося. Відзначу, що буквально наприкінці вересня Ужгородська міська рада у партнерстві із Закарпатською фільмкомісією здобули грант на проект «Дні нового кіно», наданий Українським культурним фондом. Хотілося б, щоб у наше місто, на Закарпаття залучалися проекти, які передбачають не просто підготовку якогось буклету чи разову зустріч, а ті, які матимуть перспективи і продовження, допоможуть створити нові робочі місця, впроваджувати технологічні інновації, впливати на якісний розвиток нашого міста, краю, громадського суспільства».

На семінарі директор центру Європейських проектів (Варшава) Лєшек Буллєр, проектний менеджер представництва програми «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» у Львові Василь Хім’як, менеджер із комунікацій програми «Креативна Європа – Україна» Ксенія Калина та інші спікери розповіли про форми проектної заявки та її складові частини, процедури та критерії оцінки проектів, міжнародний аудит, вимоги комунікації та візуалізації тощо.

1 of 5