Рятувальники Польщі та України підписали партнерську угоду про співпрацю

6 років ago admin 0

04 жовтня відбулася міжнародна зустріч за участю керівників західних Управлінь ДСНС України та Державної протипожежної охорони Підкарпатського воєводства Республіки Польща.

Метою зустрічі було обговорення питань щодо реалізації спільного проекту під назвою “Спільний захист людей  та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження  та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні”. Головними партнерами даного проекту виступають: Асоціація органів місцевого самоврядування  «Єврорегіон Карпати – Україна», Управління ДСНС України у Закарпатській, Івано-франківській та Львівській областях та Регіональне Управління пожежної служби у Ряшеві (Польща). Проект втілюється у життя завдяки Програмі транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Відповідно до міжнародної домовленості, передбачається закупівля для обласних Управлінь ДСНС західного регіону транспортних засобів  та бойового одягу, а для польської сторони  – будівництво та обладнання димокамери для проведення навчань у м. Перемишль. Зокрема, закарпатські рятувальники отримають 350 тисяч євро для закупівлі двох пожежно-рятувальних автомобілів та костюмів пожежного.

У рамках цієї угоди на території України та Польщі проводитимуться спільні навчання у сфері захисту населення, рятування людей та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та інше.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0043 копия.jpgDSC_0060 копия.jpg

DSC_0108 копия.jpgDSC_0121 копия.jpg