Грип: правильний підхід та знання – запорука здоров’я

6 років ago admin 0

Природа забезпечила людину потужним механізмом захисту. Мова, звичайно ж, йде про імунітет. Саме він дозволяє нам залишатися здоровими, вистоюючи під натиском чергових «модних» вірусів грипу, в умовах жорстокої спеки або нелюдського холоду, які вже не рідкість і в наших широтах. Але традиційно про імунітет ми згадуємо тільки тоді, коли відчуваємо, що хвороба нас все-таки долає. І тільки тоді біжимо за чарівними пігулками в аптеку. Що ж зробити для того, щоб життя взимку не втратило свої фарби?

Ось декілька порад для того, щоб не піддатися застудам.

Перш за все загартовуйте свій організм – це помірне фізичне навантаження, правильний відпочинок. Забезпечте себе максимально комфортним і повноцінним сном.

Для укріплення імунітету рекомендуються такі народні засоби: настойка ехінацеї, часник, корінь солодки, елеутерокок, левзея, радіола рожева, мед, бджолиний пилок, прополіс, маточне молочко.

Допоможуть пом’якшити перехід до холодів також трав’яні чаї з календули, ромашки, плодів шипшини, звіробою, шавлії, гілок вишні, листя малини, смородини

Бережіть ноги від холоду і вологості.

Організму потрібна велика кількість вітамінів всіх груп. Окрім овочів і фруктів, знайти їх можна також в салі, приправленому різними спеціями, печених яблуках, приготовлених з волоськими горіхами, родзинками, курагою.

В якості джерел повноцінного білка краще всього вибрати птицю, рибу і нежирні сорти м’яса. Без білків наш імунітет не може залишатися досить міцним. Обов’язкова присутність у раціоні молочно-кислих продуктів. Одним словом правильне харчування і імунітет тісно пов’язані між собою.

А ще намагайтесь уникати стресів, більше посміхатися і отримувати задоволення. Чим більше радості і щастя відчуває людина, тим більший опір організму інфекціям. Потрібно робити все, що приносить позитив. Головне – багато і щиро сміятися. Адже сміх, як відомо, не тільки піднімає настрій, але і в цілому продовжує життя.

Доброго вам здоров’я і хорошого настрою.

У ДСНС України у Закарпатській області

gripp.jpg