Асоціація перевіряє органи державної влади на готовність працювати з місцевим самоврядуванням (+ІНФОГРАФІКА)

6 років ago admin 0

Українська асоціація районних та обласних рад розпочала виконання Резолюції XVII Всеукраїнської наради-семінару для представників органів місцевого самоврядування.

Головний документ заходу містить 13 пунктів. Більшість з них акцентовані на покращені ефективності роботи з центральними органами державної влади, а також на пропозиціях оновити нормативну базу чи внести зміни до існуючої.

Так, Секретаріат Асоціації підготував та направив звернення до Кабміну, Верховної Ради та інших центральних органів виконавчої влади .

Крім того, Документ містить положення, що стосуються покращення комунікації, проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів та залучення громадян до спільної роботи над покращенням життя  у територіальних громадах.

Нагадаємо, що на загальну думку учасників наради-семінару, є багато не вирішених питань. Їх проблематика полягає у тому, що задекларовані на державному рівні реформи часто лишаються папером і не мають практичного втілення. У свою чергу, сформовані та підтримані загалом пропозиції повинні дати поштовх для подальшої позитивної динаміки децентралізації.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Українська асоціація районних та обласних рад