Закарпатські лісівники запрошують жителів послухати шлюбний рев оленів

5 років ago admin 0

Державна лісова охорона Брустурянського лісомисливгоспу запрошує охочих послухати шлюбний рев оленів.

У вересні лісові масиви стрясає розкотистий рев оленів. За останніми підрахунками, точніше за результатами таксації 2018 підраховано, що наразі у мисливських угіддях мешкає: олень європейський – 1862 (+22 особини приріст). Зараз у рогатих гон – шлюбний період. Це не тільки незвичайний концерт потужного «хору копитних», який чути на багато кілометрів навкруги, але і небачене видовище. Сильні тварини, підкоряючись інстинкту в боротьбі за самку, граціозно розігрують між собою цілі бої.

«Рев оленів під час гону можна почути з середини вересня по листопад, але найактивніший період гону припадає на кінець вересня-початок жовтня. З цієї нагоди державна лісова охорона Брустурянського лісомисливгоспу запрошує всіх у ліс послухати ревачку оленя. Супроводжуватимуть туристів досвідчені лісівники та єгері», – розповідає директор Брустурянського лісомисливгоспу Михайло Бігун.

Такі заходи організовуються в Лопухівському, Кедринcькому, Турбатському, Плайському, Груниківському, Грушівському, Буштинському та Нересницькому лісництвах.

Охочі взяти участь в таке поїздці повинні попередньо зареєструватися в конкретному відділенні лісництва. Поїздки будуть проводитися рано вранці або пізно ввечері.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Державна лісова охорона Брустурянського лісомисливгоспу запрошує охочих послухати шлюбний рев оленів. У вересні лісові масиви стрясає розкотистий рев оленів. За останніми підрахунками, точніше за результатами таксації […]