Фахівці служби зайнятості допомогали школярам Копашнова

6 років ago admin 0

Копашново_1у виборі професії

Фахівці Хустської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості, спільно з соціальними партнерами, проводять інформаційні масові заходи – виїздні акції з розгортанням мобільного центру професійної орієнтації в сільських школах Хустщини. Назва говорить сама за себе: «мобільний» – це пересувний, який може приїхати в будь-яку точку району і розпочати роботу повноцінного кабінету профорієнтації. Центр обладнаний усім необхідним, щоби кожен бажаючий зміг отримати комплекс послуг з професійної орієнтації, як у звичайному центрі зайнятості.

25 вересня Мобільний центр працював на подвір’ї Копашнівської загальноосвітньої школи Ізи та Березова. Участь в заході взяло 175 учнів 8-11 класів, працівники освіти, незайняте населення.

В результаті проведеної фахівцями служби зайнятості виявилось, що схильність молодих мешканців села здебільшого спостерігається до професій: сестра медична, фармацевт, фельдшер, лікар-стоматолог, журналіст, вчитель, перукар, візажист, кухар.

Було несподівано приємно спостерігати за учнями, які з великою цікавістю дізнавалися про професії, які користуються попитом на ринку праці. Окрім бесіди з спеціалістами учні змогли ознайомитися з описами професій, які є актуальними на ринку праці, інформацією про навчання у центрах професійно-технічної освіти служби зайнятості України, інформаційними матеріалами служби зайнятості, переглянуто мотиваційні відеоролики, презентовано профорієнтаційні ресурси, у т.ч. Платформу з профорієнтації Державної служби зайнятості, а також запрошено учнів до центру зайнятості для проходження психодіагностичного тестування.

Копашново_2 Копашново_3

 Хустський міськрайонний центр зайнятості