Посадовці Управління Держпраці проаналізували стан охорони праці у Берегівській райлікарні

6 років ago admin 0

За результатами перевірки, яку провели нещодавно галузеві інспектори Управління Держпраці у Закарпатській області Тетяна Маргітич, Розалія Федоришин та Михайло Повх у Берегівській центральній районній лікарні ім.Б.Ліннера, було зафіксовано понад 30 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

Під час проведення планового заходу з’ясувалось, що функціонування системи управління охороною праці закладу забезпечено не повною мірою. Про це свідчать виявлені порушення. Правда, значна частина з них стосується  ведення документації. Зокрема, відсутній журнал реєстрації інструкцій з охорони праці, окремі інструкції або відсутні, або потребують перегляду чи не затверджені в установленому порядку, не скрізь у журналі інструктажів наявні підписи працівників, відсутня технічна документація в електрогосподарстві, договір на виконання робіт підвищеної небезпеки (ремонт, технічне обслуговування ліфтів) укладено із суб’єктом господарювання, в якого немає дозволу на виконання таких робіт та інші.  

За наслідками перевірки, посадовці Управління Держпраці провели з відповідальними особами медзакладу робочу нараду, на якій обговорили виявлені недопрацювання, а також надали консультації та фахові рекомендації стосовно шляхів усунення недоліків і їх уникнення у майбутньому. Водночас головному лікарю був виданий акт перевірки та обов’язковий до виконання припис.