На Закарпатті відзначили День туризму в Україні

6 років ago admin 0

Сьогодні, 26 вересня в атріумі облдержадміністрації відбулося урочисте дійство з нагоди  професійного свята – Всесвітнього дня туризм та Дня туризму в Україні.

Цьому передувала Міжнародна наукова конференція «Три «Т» для Закарпаття: туризм, технології, транспорт» на тему: «Розвиток гастрономічного туризму» з участю провідних науковців краю, представників влади, підприємців, видавців. Модератором був директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА, депутат облради Денис Ман. То ж, обговоривши внесені  питання на розгляд цього форуму та підбивши підсумки, всі його учасники  долучились до святкувань.

Привітати працівників галузі туризму прийшли голова облради Михайло Рівіс, в.о. голови ОДА Ярослав Галас, депутати різних рівнів, фахівці  структурних підрозділів райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад, керівники лікувально-оздоровчих закладів, відпочинкових комплексів, готельних господарств та громадських організацій у сфері туризму.

 Відкрив свято директор комунального підприємства «Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської обласної ради» Михайло Данканич.

Відтак до присутніх звернувся Михайло Рівіс, який від імені депутатів облради та від себе особисто привітав іменинників  з професійним святом, наголосивши, що Закарпаття має надзвичайно високий природно-рекреаційний потенціал. Тому влада краю та його депутатський корпус визначили розвиток цієї перспективної галузі, як одне з головних стратегічних і пріоритетних завдань. Ухвалена відповідна Програма розвитку туризму і курортів у Закарпатській області на 2016 – 2020 роки і покликана сприяти виконанню намічених цілей.

–  Коли Україна втратила Крим, ми всерйоз зайнялися розвитком туризму в нашому краї. Під час робочих візитів у рамках транскордонного співробітництва до країн-партнерів Європи, ми докладаємо максимум зусиль, аби залучати в цю унікальну галузь міжнародні  інвестиції, знаходити  партнерів для співпраці, зацікавлювати туристів із-за кордону, – наголосив Михайло Михайлович, відмітивши, що з цією метою влада краю й ініціювала реалізацію проекту із запуску  інтерсіті «Мукачево – Будапешт», відновлення аеропорту Ужгород. На сьогодні налагоджено співпрацю із всесвітнім агентством по безпеці авіаруху, яке сприятиме відновленню польотів з аеропорту «Ужгород» по Україні та за кордон. Отже, заможних туристів побільшає. І все для того, щоб Закарпаття розвивалось як екологічно чистий та привабливий край.

Відтак очільник облради  щиро подякував фахівцям за щоденну нелегку працю, сумління і відданість справі.

–  Без вас наші найвищі наміри не вдалося б зреалізувати. Бо ви вмієте зацікавити туриста, зробити його перебування на Закарпатті комфортним, насиченим, цікавим, за що вам щиро дякуємо,- мовив М.Рівіс.

Окремо відзначив Михайло Михайлович наполегливість та активність керівника департаменту економічного розвитку і торгівлі, депутата облради Дениса Мана, завдяки якому промарковано туристичні маршрути, знаки активного туризму та інформаційні  знаки до  історико-культурних пам’яток, туристичних об’єктів. Область фахово представлена на багатьох загальноукраїнських та міжнародних туристичних виставках в Україні та за її межами.

На завершення побажав всім винуватцям свята наснаги, миру на Сході нашої країни та висловив упевненість у тому, що Україна буде єдиною, сильною, могутньою  і Закарпаття зростатиме як край неповторного туризму.

Відтак за вагомий внесок у розвиток туристичної галузі області та з нагоди Всесвітнього дня туризму і Дня туризму в Україні М.Рівіс нагородив Почесною грамотою обласної ради: Жука Василя Андрійовича      – директора лікувально-оздоровчого комплексу «Сонячна долина» (Свалявський район);

Курик Вікторію Володимирівну   – власника готелю «Rakhiv Hotels & Apartaments» (Рахівський район); Куцу Віталію Сергіївну   -директора закладу «Art  Hotel & Restobar Emigrand» (м. Ужгород); Потрогоша Юрія Івановича     – громадського діяча, голову Хустської агенції регіонального розвитку ХАРР «Хуст-Європа-Центр»; Цанька Олександра Івановича – директора ТОВ «Жайворонок-Пачірта» (м. Берегово).

Грамотою обласної ради відзначив: Бирковича Івана Васильовича – власника садиби «Пікуй»(с. Біласовиця Воловецького району); Мештера

Андрія Андрійовича   – Гечівського сільського голову Берегівського району;

Ковача  Михайла Михайловича    – власника відпочинкового комплексу «Лісова казка» (с. Золотарьово Хустського району).

Подяку обласної ради оголосив: Трудовому колективу закладу «Гостинний двір «Чарда»(Ужгородський район).

Щиро привітав іменинників та вручив відзнаки облдержадміністрації  в.о. голови ОДА Ярослав Галас.

Денис Ман у своїй промові  серед іншого відмітив, що за результатами конкурсу «10 цінностей Закарпаття туристичного», очолюваний ним департамент  розробив відповідний туристичний маршрут. Для вручення знаків для об’єктів, що увійшли до цього маршруту, запросив  Михайла Рівіса та Ярослава Галаса, які виконали цю приємну місію залюбки.

На завершення всі учасники дійства зробили спільне фото на пам’ять.

     Прес-служба облради

28
27
26
25
24
23
22
21
20
19
18
17
16
15
14
13
12
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1