Х-ий Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім.Н.Висіч продовжать талановиті закарпатці

6 років ago admin 0

25.09У Закарпатській обласній філармонії триває Х-ий Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім.Н.Висіч. Наступний концерт відбудеться 25 вересня. І меломани просто зобов’язані прийти послухати гру цих надзвичайно талановитих молодих виконавців: як музиканти вони виростали просто на наших очах, а зараз продовжують навчання за кордоном. Ідеться про ужгородців Тетяну Тіщенко (орган), Вілліама Варгу (кларнет) і Вероніку Нурієву (віолончель).

Тетяна – вихованка Наталії Висіч та багаторазова учасниця цього фестивалю. Це серйозний, досвідчений музикант і справжній трудоголік. Попри всі свої досягнення – дипломи Ужгородського музичного училища ім.Д.Задора, філії Донецької державної музичної академії та Мукачівського державного університету, перемоги на конкурсах, викладацьку роботу – вона вирішила вдосконалювати виконавську майстерність і наразі навчається у Празькій консерваторії по класу органа у відомого чеського органіста Яна Калфуса й по класу фортепіано у Яни Махарачкової.

Вілліам Варга теж добре знайомий ужгородській публіці – цей високий красень після закінчення музичного училища (клас викладача Ференца Томича) працював артистом у Закарпатській обласній філармонії, неодноразово заявляв про себе як соліст, був ініціатором кількох музичних проектів.