В Перечинському лісгоспі розпочали заготівлю лісового насіння

6 років ago admin 0

Заготівля якісного насіння – основа міцного лісу. Це питання особливо актуальне восени, коли лісівники проводять планові заготівлі високоякісного насіння. В ДП «Перечинський лісгосп» розпочалася заготівля лісового насіння для забезпечення розсадників посівним матеріалом для створення молодих лісових насаджень.

На осінь 2018 року ДП «Перечинський лісгосп» заплановано заготовити 318 кілограм лісового насіння, з них, 300 кг дуба скельного та звичайного; 15 кг клена-явора та 3 кг ясена звичайного. Із заготовленого та відібраного сортового насіння заплановано закласти розсадники, площею 0,14 га, що дасть змогу виростити приблизно 58 000 штук посадкового матеріалу, який в подальшому буде використано для заліснення ділянок, де проходили суцільні рубки.

Саме зараз на підприємстві активно проводять збір насіння клена-явора та ясена звичайного, яке цьогоріч дозріло на місяць раніше ніж в попередні роки.

Для перевірки посівних якостей зібраного насіння, із кожного виду відбирається середній зразок, який відправляється на перевірку у ВП «Закарпатська лісонасіннєва лабораторія». Після перевірки даного насіння ми отримуємо посвідчення про його конденційність та призначення для висівання.

Насіння, яке пройшло перевірку на якість, висівається у лісові розсадники лісництв.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Заготівля якісного насіння – основа міцного лісу. Це питання особливо актуальне восени, коли лісівники проводять планові заготівлі високоякісного насіння. В ДП «Перечинський лісгосп» розпочалася заготівля лісового […]