Х-ий Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики ім.Н.Висіч уже проминув свій екватор

6 років ago admin 0

23.09Традиційно, у цьому фестивалі, започаткованому Закарпатською обласною філармонією, беруть участь як перспективні молоді виконавці, так і визнані майстри сцени. Чотири яскраві концертні програми вже були представлені мешканцям та гостям Ужгорода. Попереду – стільки ж.

Зокрема, 23 вересня ми познайомимося зі студентом Празької консерваторії Альфредом Габерманом. Юнак навчається у класі відомого чеського органіста, професора Йозефа Попелки. Паралельно вдосконалює гру на фортепіано й клавесині. Альфред уже заявив про себе на національному огляді органістів та Міжнародному органному фестивалі в Терезіні (Чехія), відвідував майстер-класи в Іспанії і Франції й навіть записав диск із творами композиторів епохи бароко Й.К.Фішера та Я.П.Свелінга на замовлення Чеського радіо. Як органіст Альфред Габерман працює в костелах Св.Прокопа і Св.Роха у Празі, здійснює спільні проекти з оркестром та хором Празької консерваторії, іншими колективами й окремими виконавцями, веде активну концертну діяльність.

Ужгородському слухачеві гість із Чехії запропонує відомі твори Й.С.Баха, Й.Райнбергера, С.Франка, а також своїх співвітчизників Л.Слуки (“Cesta ticha”) та П.Ебена (Хоральна фантазія “Svatý Václave”).