Завершили підвищення кваліфікації майстри виробничого навчання закладів професійної освіти

6 років ago admin 0

pto

На базі ДПТНЗ „Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича” пройшов завершальний етап курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області, які проводили викладачі Науково-методичного центру ПТО та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області в рамках тісної та плідної співпраці наших методичних центрів. Підсумкову сесію курсів з психолого-педагогічної та методичної підготовок успішно склала група майстрів виробничого навчання із 4 ЗП(ПТ)О та 1 міжшкільного навчально-виробничого комбінату, який здійснює підготовку робітничих професій.

Діагностичне анкетування, вихідний тестовий контроль, звітування про виконання індивідуальних планів самостійної роботи, захист курсових робіт, вручення свідоцтв ­– такою була програма заключної сесії курсів.

У своїх діагностичних анкетах слухачі дали самооцінку ступеню володіння питаннями навчальних модулів програми на момент закінчення навчання: модернізації змісту професійної освіти, нормативно-правової бази з питань ПТО, вікової і педагогічної психології, загальної та професійної педагогіки, використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі, методики, інноваційних технологій професійного навчання.

Захист курсових робіт проходив у формі конференції з обміну досвідом. Майстри виробничого навчання ділилися педагогічними ідеями та думками щодо проблем, піднятих у досліджуваних темах, обговорювали використання сучасних виробничих та інформаційно-комунікаційних технологій на уроках виробничого навчання, нетрадиційні форми їх проведення, інтерактивні методи навчання, особистісно-орієнтовані технології, особливості роботи з обдарованими учнями.

На завершення заходу відбулося вручення слухачам свідоцтв про проходження довгострокового підвищення кваліфікації.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області