«Кубок мера» традиційно розпочав святкування Дня Ужгорода

6 років ago admin 0

Уже втретє поспіль традиційно заходи зі святкування до Дня міста розпочинає турнір на «Кубок міського голови» з міні-футболу. Цьогоріч на стадіоні «Автомобіліст» зібралася рекордна кількість команд – 8: команди Ужгородської міської ради, «Підприємці-1», «Підприємці-2», «Боздош», «Патрульна поліція», команда Головного управління національної поліції у Закарпатській області, Ужгородської районної ради та колектив ДСНС «Рятівник». Тож колективи були розділені на дві групи – А та Б.

У групі А тон задавали гравці з міськради Ужгорода, яку очолював заступник міського голови Василь Гомонай. У перших двох зустрічах міські депутати зіграли внічию – 0:0 та 1:1 з «Підприємцями-1» та «Боздошем», а в завершальному матчі групового етапу розгромили колектив патрульної поліції – 6:2. Друге місце здобув колектив «Підприємців-1», в активі яких дві нічиї по 0:0 – з командами міськради та «Боздошем», а також одна перемога – 2:0 над командою патрульної поліції. Саме завдяки цим двом м’ячам підприємцям вдалося обійти «Боздош» з різницею в один м’яч. Ці два колективи потрапили до півфінальної стадії в боротьбі за почесний трофей.

У групі Б фаворит визначився вже в першому протистоянні: ДСНС «Рятівник» – головне управління національної поліції (ГУНП). Хоч поліцейські й зуміли першими відкрити рахунок у матчі, проте «рятівники» переграли команду поліції – 2:1. У другому протистоянні ДСНСники впевнено здолали депутатів Ужгородської райради, а в завершальному груповому матчі зіграли внічию з колективом «Підприємці-2» – 1:1.

Слід зауважити, що в складі «Рятівника» виступав діючий професійний гравець з ФК «Минай» Дмитро Бабенко, чинний тренер цього клубу Ігор Харьковщенко та його помічник Олексій Полянський.

Ще одна команда, яка забезпечила собі вихід до півфіналу, – колектив ГУНП, який, за винятком поразки від «Рятівника», у двох наступних зустрічах святкував “вікторію”над колективом Ужгородської райради – 4:2 та міськими підприємцями-2 з рахунком 2:0.

Тож у півфіналах зійшлися колектив «Рятівника» та команда підприємців-1, у другому матчі за вихід до фіналу змагалися депутати міськради з гравцями з ГУНП.

У першому матчі за вихід до фіналу в основний час переможця не було виявлено, тож довелося пробивати серію післяматчевих пенальті. Із трьох пенальті команди реалізували лише по два голи, тож і надалі продовжили виконання пенальті.

Саме під час виконання пенальті стався безпрецедентний факт у закарпатському футболі – арбітру Федору Дувалку довелося визначати момент взяття воріт за допомогою системи відеоповторів. Лише після кількох повторів відеозапису арбітр змінив своє рішення й зарахував гол. Саме це й стало переломним моментом, бо наступний удар кіпер «Рятівника» парирував, а гравець ДСНС свій шанс не впустив. Тож 6:5 – у серії пенальті перемагає «Рятівник» й виходить до фіналу.

А в протистоянні ГУНП – Ужгородська міська рада долю матчу вирішив єдиний гол, який зумів реалізувати гравець з колективу Нацполіції.

Таким чином у фіналі зійшлися «Рятівник» та ГУНП. У заключному двобої колектив «Рятівника» виглядав значно потужніше від футболістів з Нацполіції. Далася взнаки й більша лава запасних гравців в ДСНСників, та й реалізація нагод була кращою саме в «рятівників». Тож результат матчу – 4:0 на користь «Рятівника».

Далі ж відбулася церемонія нагородження кращих гравців у різних номінаціях за участю міського голови Богдана Андріїва і його заступників Василя Гомоная та Ігоря Фартушка.

Почесний трофей – красень-кубок з рук міського голови Богдана Андріїва отримав капітан «Рятівника». Також Богдан Євстафійович привітав усіх зі святом та запросив на чисельні заходи з нагоди Дня Ужгорода, які розпочнуться вже завтра, 14 вересня, та триватимуть до неділі.

1 of 38