В Ужгородській міськраді сьогодні провели чергову зустріч щодо ремонту набережної Незалежності

6 років ago admin 0

З ініціативи міського голови Богдана Андріїва в Ужгородській міській раді сьогодні відбулася чергова зустріч щодо капітального ремонту набережної Незалежності, на яку запрошували всіх охочих.

Питання, що вже кілька тижнів жваво обговорюється, зібрало у великому залі міської ради представників громади, керівництво міста, депутатів – Верховної Ради, Закарпатської обласної та Ужгородської міської рад, попередніх керівників Ужгорода, журналістів, архітекторів, митців, керівника фірми-підрядника, яка виграла тендер на проведення робіт тощо.

На початку зустрічі Богдан Андріїв вкотре розповів про заплановані в рамках капітального ремонту роботи на набережній Незалежності: на тротуарі між липами замінити бруківку радянської доби, встановити нові лавиці, сміттєві урни, світильники, зняти старий асфальт на проїжджій частині та поставити новий, у проекті нема жодного слова про видалення дерев чи заміну старої чеської бруківки. Проект капітального ремонту пройшов державну експертизу, проведено тендерні закупівлі через систему Прозоро, визначено переможця торгів, з яким, відповідно до чинного законодавства, укладено договір на виконання робіт. Усі процедури дотримані, – наголосив міський голова.

Богдан Євстафійович підкреслив, що також виступає за повний громадський контроль робіт, які проводитимуться на набережній, на всіх без винятку етапах, підряднику запропонував укласти трудові угоди та офіційно долучити когось від громадськості, фахівців-біологів, істориків, якщо хтось зголоситься.

Запропонував, крім того, дати можливість підряднику викласти 10-20 метрів нової бруківки, запросити всіх охочих оглянути і вже тоді говорити, чи влаштовує якість робіт; поставити кілька бордюрів і також на місці вирішувати: залишати старі чи ставити нові.

Під час зустрічі свої думки також висловили народний депутат України Роберт Горват, міський голова Ужгорода у 1990-1994 рр. Еміл Ландовський, голова Закарпатської ОДА у 2010-2014 рр. Олександр Ледида, дипломат, професор УжНУ Ален Панов, депутати Ужгородської міської ради Микола Сюсько та Віктор Щадей, керівник фірми-підрядника Ігор Петрик, активісти: представник спільнот savenabka та Uzhgorod Modernizm Ліна Дегтярьова, представник ГО «Форза» Наталія Волошин, юрист Наталія Майстренко, письменниця Людмила Загоруйко, історик Володимир Гуцул, керівник Закарпатської обласної організації партії «Народний корпус» Роман Усенко та інші.

На жаль, діалогу не вийшло і цього разу, що вчергове підтвердило насправді небажання групи активістів, які виступають проти робіт на набережній, конструктивно вирішити питання: відкинули і пропозиції міського голови долучатися до контролю за роботами, й ініціативу народного депутата України Роберта Горвата, який сказав, що готовий бути рефері, куратором і гарантом робіт на набережній, пропонував створити робочу групу, яка б «за столом переговорів» за кілька днів зняла всі питання. Виступивши, посеред зустрічі представники громадськості демонстративно покинули залу.

Роберт Горват, у свою чергу, запропонував, що до кінця дня спробує все-таки домовитися про конструктивну співпрацю з громадськими активістами, інакше, резюмували, міська влада матиме повне моральне право, вичерпавши всі можливості налагодити змістовний діалог, проводити роботи на набережній Незалежності.

1 of 6