Ален Панов: “Не думаю, що 25 людей можуть представляти 117 тисяч мешканців Ужгорода”

6 років ago admin 0

Ален Панов, дипломат, юрист, професор, зав. кафедрою міжнародних відносин факультету міжнародних економічних відносин УжНУ:

– Я не розумію, що ми тут робимо. Я прийшов сюди тому, що я – ужгородець – почав останнім часом незручно почувати себе у своєму місті. Сподівався, що справді сьогодні будемо тут обговорювати ремонт набережної, проект, але через 5 хвилин зрозумів, що почалася чергова брудна політична виборча кампанія. Шокований, що у нас тут, на такому рівні може звучати настільки брутальна «площадная брань». Прикро, що люди, які називають себе громадянськими патріотами, хочуть приватизувати і моє право на волевиявлення.

Ми всі кажемо, що хочемо жити в нормальній державі. За фахом я постійно цікавлюся, як це відбувається в Європі. Є ж механізми! Хочу запитати: люди, де ви були на попередніх виборах? Чому не йдете працювати і показувати свої можливості? Демократія – не 25 людей, які прийшли і вийшли за командою «фас», це не право сильного, не сходка, не Сицилія, надворі ж 21 століття.

Займатися самоуправством – це не демократія.

Ми тут побачили, що домовлятися ніхто не хоче, а хочуть тільки сказати свою думку, і найстрашніше, що це ще й не його думка. Вражає величезний рівень агресії. Є предмет – робота міської влади і є контроль за цією роботою.

Не думаю, що 25 людей може представляти 117 тисяч мешканців Ужгорода. Є порядок, визначений Конституцією. Немає права діяти «бо мені ся любить» чи ні. Цей цирк дає позначку всім нам: ми всі хворі і живемо у хворому суспільстві, кожен, хто тут говорить, повинен себе бодай запитати, чи має право він так говорити.

Сьогодні тут була публічна «порка» мера і всіх присутніх людьми, які, я вважаю, роблять це не безкоштовно. Підряднику, який знає всі деталі проекту, навіть не дають слово.