Лісова охорона Іршавщини у бойовій готовності на збереження лісових масивів від пожеж

6 років ago admin 0

Кожного року колектив державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» за обов’язковою програмою виконує цілий комплекс робіт спрямованих на збереження лісових масивів від пожеж.

Для цього підприємство накопичило чималий матеріально-технічний потенціал. Проте найбільш цінним є люди, задіяні в превентивних заходах по упередженню вогневої небезпеки. Так у структурі ДП «Довжанське ЛМГ» діє 19 добровільних пожежних дружин до складу яких залучено майже двісті чоловік. Як штатних працівників, так із числа громадськості – жителів різних населених пунктів.

Віталій Дзямко, провідний інженер із охорони і захисту лісу ДП «Довжанське лісомисливське господарство»: «До всього арсеналу техніки належать два трактори та десять автомобілів. Є дві мотопомпи, та шість цистерн місткістю по 1000 літрів на базі автомобілів ГАЗ- 66. А із ручного немеханізованого інструменту – лопат, граблів, сокир, багрів, відер – наявні 284.

Надзвичайно важливим профілактичним заходом є догляд за мінералізованими смугами, які у випадку виникнення пожежі, загорання лісу локалізують поширення вогню. В минулому році проведено догляд за мінералізованими смугами протяжністю 17,5 кілометра. На цей рік було заплановано влаштування 0,5 км і 20,5 км – догляд за ними. Однак головною роботою у державному підприємстві «Довжанське лісомисливське господарство» вважаються профілактичні заходи з людьми».

В минулому році виявлено 16 порушників правил пожежної безпеки та накладено штрафів на суму 2125 гривень. До речі законодавець уже вніс зміни у адміністративний кодекс України щодо посилення матеріальної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки в лісах та засмічення лісів відходами.

Кожного року колектив державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» за обов’язковою програмою виконує цілий комплекс робіт спрямованих на збереження лісових масивів від пожеж. Для цього підприємство накопичило […]