На Берегівщині лісівники запрошують у дубові дубрави на еко-відпочинок до звірів

6 років ago admin 0

На Берегівщині лісівники запрошують у дубові дубрави на еко-відпочинок до звірів

Розмірковуючи, як провести чергову відпустку, далеко не кожна людина обирає морське узбережжя або гарячі країни. Не тільки на Закарпатті, але і в інших країнах середніх широт є чимало людей, які все частіше вважають за краще відпочивати в знайомому кліматі, при цьому відкриваючи гарні місцини чи не поруч зі своїм будинком та лісом. І цією землею незвіданою виявляються куточки дикої природи – їх цілком достатньо в нашій країні.

Ось тільки не завжди ще туристи знають, як знайти дороги до них. А останнім часом їх прокладається все більше, і представники ЗМІ відчують докори сумління, якщо не стануть справжніми путівниками, що розкривають перед широкою публікою, нашої і закордонний, всю красу повноцінного відпочинку в лісі і біля води на території лісництва Маурера, що знаходиться у лісових угіддях Берегівщині. Прагнучи розвивати туристичний напрямок, берегівські лісівники створюють усе більш комфортні умови для тих, хто воліє по-справжньому відпочити далеко від цивілізації, що не втрачаючи при цьому звичного комфорту.

Про перспективні напрямки подальшого розвитку зеленого туризму, розповіли лісівники Закарпаття.

Директор ДП «Берегівське ЛГ» Бондан Шойного акцентує увагу на тому, що лісівники з заготівлі поступово переходять на туристичний напрямок:

«По території Берегівського держлісгоспу ми скрізь будуємо та облаштовуємо туристичні об’єкти, які пов’язані з екологією. Першими гостями та поціновувачами наших послуг стають місцеві жителі, які приїжджають відпочити серед дубового лісу, послухати тишу та подивитися на диких звірів, які живуть біля будиночка лісничого. Тут у вольєрі, тобто в огородженому лісі площею 1475 гектарів, зуміли зібрати всю звірину, яка водиться в низинних лісах Закарпаття: благородного карпатського оленя, лань, косулю європейську, кабана дикого. А також дрібнішу дичину: зайця-русака, борсука, лисицю, фазана, «червонокнижного» дикого кота. Через вольєр протікає річка Мертвиця. Вода в ній майже стояча, але це не заважає «господарювати» в її сплячих вирах видрі європейській, також занесеній до Червоної книги. А окрасою цього розплідника є, звичайно, неперевершеної грації олень благородний, олениці й молодняк; а також довірливі й допитливі лані – їх ціле стадо».

«Коли ми самі навчимося дивуватися красою й багатством нашої природи, тоді їй зацікавляться і іноземці. Поряд кордон з Угорщиною і якщо правильно рухатися у цьому напрямку, то мета буде досягнута. Це напрямок, який поставив перед нами начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга. 

Зрозуміло, цього допомагатимуть різні заходи, наприклад участь в міжнародних виставках, Міжнародний день мисливця, День Берегова. Цього року ми плануємо масштабне святкування Дня працівника лісу у Берегові. На святкування 16 вересня запрошуємо усіх охочих», – відмітив Богдан Андрійович.

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

На Берегівщині лісівники запрошують у дубові дубрави на еко-відпочинок до звірів Розмірковуючи, як провести чергову відпустку, далеко не кожна людина обирає морське узбережжя або гарячі країни. […]