Піаніст-віртуоз Роман Шутко виступить із концертом на підтримку свого дебютного альбому

6 років ago admin 0

10.09Осінь готує для ужгородських меломанів та гостей міста чимало сюрпризів і приємних зустрічей. Зокрема, вже 10 вересня вони матимуть нагоду познайомитися з юним, але вельми талановитим і успішним виконавцем, піаністом-віртуозом Романом Шутком. 

Роман є представником славної музичної династії у третьому поколінні, знаної в Україні та далеко за її межами. Його батько, віртуозний львівський скрипаль Остап Шутко, неодноразово виступав на закарпатській сцені. Знайомі ми також і з його дружиною, чудовою віолончелісткою Ольгою Шутко. Мати Остапа – Лідія Шутко – відома скрипалька, народна артистка України. Батько теж був скрипалем, а його брат-близнюк Мирослав Іванович Шутко є прекрасним музикантом, яким по праву пишається наш край: без цього виконавця годі уявити виступи камерного чи симфонічного оркестрів Закарпатської обласної філармонії, а як викладач із віолончелі він вважається одним із найкращих в Україні. У 2015 р. Мирославу Шутку було присвоєне почесне звання “Заслужений працівник культури України”.

Роман Шутко як соліст дебютував у 9 років, виступивши на сцені Львівської обласної філармонії у супроводі оркестру. З того часу він багато концертує та встиг попрацювати з багатьма колективами України.