Відбулося сходження до пам’ятного знаку

6 років ago admin 0
    alt18 серпня 2018 року відбулося сходження до пам’ятного знаку, що знаходиться в урочищі Бердо поблизу села Білки, на висоті понад 1000 метрів, який встановили в минулому році. Захід відбувся в рамках  відзначення Дня Державного Прапора та 27-ї річниці Незалежності України, з метою засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність України, підтриманні миру та  спокою на нашій землі.
Захід відвідали біля ста чоловік, серед яких : організатори – громадське формування «Прайд Закарпаття», зокрема Командир 69 Окремого Батальйону Територіальної оборони капітан Горзов Петро, учасники бойових дій на сході України, представники Іршавської райдержадміністрації, голова Білківської сільської ради    Зейкан  Петро та  громада Іршавщини.

    На маршруті до гори, де встановлено хрест, цього року вдалося оновити пам’ятний знак  на могилі підполковника Пронько, який у 1986 році загинув на цьому місці, виконуючи тренувальний політ на військовому МІГу, тоді льотчик відвів несправний літак від населеного пункту в бік гори.  По дорозі учасники зупинилися біля місця катастрофи, щоб вшанувати пілота.

     На горі відбулося урочисте встановлення прапора, звучав Державний гімн та хвилиною мовчання було вшановано пам’ять полеглих захисників України. Грамотою за особливі заслуги було нагороджено Командира 69 Окремого Батальйону Територіальної оборони капітана Горзов Петра, який подякував активістам, що взяли участь у заході та піднялися на гору. 




 

 

 

alt

alt

alt

alt