На території лісфонду ДП «Перечинський лісгосп» будуть проводити санітарно-оздоровчі заходи

6 років ago admin 0

Лісова охорона ДП «Перечинський лісгосп» постійно проводить обстеження лісового фонду на предмет виявлення пошкоджених хворобами, вітрами чи іншими природними чинниками лісових насаджень, скоєння самовільних рубок тощо.

В ході обстежень було виявлено деревостани, які потребують проведення санітарно-оздоровчих заходів, а саме ділянки на яких пройшли вітровали, вітроломи та наявні трутовики. Після виявлення таких насаджень в адміністрацію підприємства були подані повідомлення про погіршення санітарного стану лісів, в результаті чого провідний інженер по захисту лісу направив до Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Львівлісозахист» виклик спеціалістів для проведення лісопатологічного обстеження поданих ділянок.

Для поліпшення санітарного стану лісів та недопущення розмноження та поширення стовбурних шкідників і хвороб лісу, а також зараження суміжних ділянок. Спеціалісти ДП «Перечинський лісгосп» спільно із спеціалістами ДСЛП «Львівлісозахист» провели лісопатологічні обстеження та підтвердили доцільність проведення заходів з поліпшення санітарного стану лісів.

На основі лісопатологічних обстежень буде отримано погодження Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства на проведення даних рубок та на підставі цього погодження виписано лісорубні квитки і проведено санітарні рубки.

Лісова охорона ДП «Перечинський лісгосп» постійно проводить обстеження лісового фонду на предмет виявлення пошкоджених хворобами, вітрами чи іншими природними чинниками лісових насаджень, скоєння самовільних рубок тощо. […]