Працівники державної лісової охорони ДП “Мукачівське ЛГ “закликають дотримуватимь правил пожежної безпеки

6 років ago admin 0
Внаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної недбалості, випалювання сухої рослинності та її рештків на відкритих територіях виникає загроза перекидання вогню в прилеглі лісові масиви. За статистикою всі лісові пожежі виникали в наслідок підпалу сухої рослинності поза межами лісових масивів – на суміжних землях, що прилягають до лісових насаджень.
Проблема охорони лісів від пожеж є надзвичайно складною, і відповідальність за неї лягає на плечі працівників лісової охорони Мукачівського держлісгоспу.
Аномальна для нашого регіону спека і відсутність опадів призвели до встановлення найвищого 5 класу пожежної безпеки в лісах. В таких умова найменша іскра призводить до загоряння сухої рослинності і якщо вчасно не ліквідувати місце займання наслідки будуть катастрофічні. Лісову пожежу легко загасити тільки на початковій стадії , але коли вогонь уже набрав силу і загоряються дерева, загасити пожежу надзвичайно складно.
Лісова пожежа – стихійне некероване явище, яке за декілька хвилин знищує великі площі зелених насаджень а разом з ними гнізда птахів, молодняк звірів і всього живого на своєму шляху.
Працівники державної лісової охорони Мукачівського держлісгоспу звертаються до всіх громадян та попереджають, що спалювання сухої трави в лісі та на полях СУВОРО ЗАБОРОНЕНО.
За випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків Кодексом України «Про адміністративні правопорушення» передбачено накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн., а на посадових осіб від 850 до 1190 грн.
Якщо у результаті підпалу будуть знищені або пошкоджені лісові масиви, зелені насадження навколо населених пунктів, винуватці можуть бути покарані не лише штрафом від 5100 до 8500 грн, а й позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.
Будьте дуже обережними з вогнем. Ніколи не розводьте багаття у невстановленому місці. Перед тим, як піти, залийте багаття водою і переконайтеся, що не збереглися тліючі вуглини
Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Внаслідок необережного поводження з вогнем, звичайної недбалості, випалювання сухої рослинності та її рештків на відкритих територіях виникає загроза перекидання вогню в прилеглі лісові масиви. За статистикою […]