У рамках святкування 100-річчя позашкільної освіти в Україні, з 12 до 19 серпня в атріумі Закарпатської ОДА тривала виставка „Наш талант і творчість – тобі, Україно!”

6 років ago admin 0

Закарпатський палац дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” представив на виставці  експозицію присвячену 100-річчю позашкільного руху. Вона демонструє творчі напрацювання закладу, яким передувала довга і  копітка робота та підготовка. На виставці експонуються роботи як вихованців сьогоднішніх, так і минулих років.

Однією з частин експозиції є  ретроспективна виставка фотографій „ПАДІЮНу”  із 40-их років і до нашого часу, завдяки їй споглядач поринає у минуле палацу і прослідковує еволюцію закладу.   Особливого колориту надають професійні  роботи педагогів „ПАДІЮНу”  і наших випускників. Вражають своєю енергетикою і  різноманітністю роботи юних вихованців палацу представлені з образотворчого та декоративно-ужиткового  мистецтва  – це і макети  церков, замків, мініатюри побуту наших краян, і вироби з кераміки,  і ляльки-мотанки, і ляльки-іграшки, народний одяг, вишиті рушники та вироби із природніх матеріалів, чудові картини – всього й не злічити, але на найпочеснішому місці,  звичайно,  кубки, грамоти, дипломи, медалі – вагомі досягнення та перемоги  падіюнців  та їх педагогів.