Лісівники В.Березнянського лісгоспу взяли під опіку Чорну лелеку та Чаплю сіру

6 років ago admin 0

На території Костринського лісництва нещодавно виявлено місця поселення колонії Чаплі сірої та Чорної лелеки. 

Чорна лелека знаходиться під опікою працівників державної лісової охорони в ур.Яворник Костринського лісництва. Державною лісовою охороною проводилося спостереження: 23 березня приліт 2 чорних лелек, а 15 серпня кружляли і готувалися до відльоту 4 лелеки. 

Дана знахідка є надзвичайно цікавою, оскільки зазвичай чапля сіра та чорна лелека на такій висоті не гніздиться. Птах надає перевагу мілководним відкритим місцям, де він може нерухомо стояти тривалий час (часто на одній нозі) і вичікувати, коли здобич підпливе або підбіжить на таку відстань, з якої її можна схопити дзьобом. Харчуються сіра чапля та чорна лелека безхребетними і дрібними хребетними тваринами (ховрахами, полівками, мишами, землерийками, ящірками, вужами, земноводними, рибою, жуками та їх личинками). Іноді птахи ходять по луках, вишукуючи поживу.

Працівники наукового відділу Ужанського НПП та Великоберезнянського держліспу планують проводити постійний моніторинг та опікується рідкісними птахами.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

На території Костринського лісництва нещодавно виявлено місця поселення колонії Чаплі сірої та Чорної лелеки.  Чорна лелека знаходиться під опікою працівників державної лісової охорони в ур.Яворник Костринського […]