Невідомі навмисно підпалили перечинський ліс та молоді культури

6 років ago admin 0

Вчора, 19 серпня, близько 22:30 к.ч. надійшло повідомлення черговому працівнику Турицького лісництва про задимлення в урочищі «Павлув горб». На що лісівники негайно відреагували, та через відсутність транспортного сполучення з місцем пожежі, яке знаходиться в глибині лісу, працівники лісової охорони прибули на місце, вказане в повідомленні, близько 23:00 к.ч. де і виявили пожежу в лісових культурах. Ймовірна причина загорання – умисний підпал.

Лісові культури горіли в лісовому фонді Турицького лісництва квартал 45 виділ 8 урочище «Павлув горб». Силами лісової охорони підприємства пожежу локалізовано. На даний час проводиться чергування на місці пожежі, щоб унеможливити подальше розповсюдження вогню на лісові насадження.  Площа, яка вигоріла в результаті підпаду встановлюється. Про це буде повідомлено згодом.

В зв’язку з цим, дирекція ДП «Перечинський держлісгосп» звертається до громадян і попереджає про суворе дотримання правил пожежної безпеки в лісі та заборону масового відвідування лісових масивів, розведення багать у ньому.

Лісова охорона підприємства нагадує про відповідальність за порушення правил пожежної безпеки. Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі – тягнуть за собою відповідно до статті 77 КУпАП накладення штрафу на громадян від п’яти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 255 грн) і на посадових осіб – від п’ятнадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 850 грн) з обов’язковим відшкодуванням збитків завданих лісу відповідно до ст. 107 Лісового Кодексу України. Крім того, згідно ст. 245 Кримінального Кодексу України знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць або інших таких насаджень вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Вчора, 19 серпня, близько 22:30 к.ч. надійшло повідомлення черговому працівнику Турицького лісництва про задимлення в урочищі «Павлув горб». На що лісівники негайно відреагували, та через відсутність […]