Завтра відбудеться сходження до пам’ятного знаку, що знаходиться в урочищі Бердо поблизу села Білки

6 років ago admin 0
 alt    За ініціативи новопризначеного Командира 69 Окремого Батальйону Територіальної оборони капітана Горзов Петра та громади Іршавщини, 18 серпня 2018 року відбудеться сходження до пам’ятного знаку, що знаходиться в урочищі Бердо поблизу села Білки, на висоті понад 1000 метрів.

  О 12:00 біля сільської ради збір громади, після чого почнеться рух на автомобілях до місця проведення заходу.
    Подія відбудеться в рамках відзначення Дня Державного Прапора та 27-ї річниці Незалежності України. Цей день передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу.

    Хрест встановлено у минулому році з ініціативи на той час керівника ГФ Прайд Закарпаття. Цю ідею капітан Горзов П.О. виношував понад 10 років, але втілити вдалося після повернення з війни у 2017 році.

 Також на маршруті до гори, де встановлено хрест, цього року вдалося оновити пам’ятний знак могилі підполковника Пронько, який у 1986 році загинув на цьому місці, виконуючи тренувальний політ на військовому МІГу, тоді льотчик відвів несправний літак від населеного пункту в бік гори.

Приємно, що спільними зусиллями, продовжуємо займатися відродженням духовності та новітніх традицій,  які спрямовані на виховання підростаючого покоління, які згуртовують і надають впевненості громаді району.           Запрошуємо, громадськість та всіх бажаючих приєднатися до заходу з відзначення Дня Державного Прапора та 27-ї річниці Незалежності України, з метою засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність, єднання суспільства у справі розбудови України, підтриманні миру, спокою та порядку на нашій землі.