Перечинський лісгосп проводить відновлення та будівництво нової інфраструктури

6 років ago admin 0

Будівництво нових лісових доріг та мостів дає змогу забезпечити процеси лісокористування, можливість активного відновлення та охорони лісу, виконання протипожежних заходів, доступ до віддалених ділянок, де є необхідність заготівлі перестиглого лісу, на місці якого шляхом природного поновлення і посадки лісових культур виростає молодий ліс. Також, це полегшує умови проживання місцевого населення, пересування на лісових дорогах відвідувачів лісу – туристів, збирачів грибів і ягід.

Державним підприємством «Перечинське лісове господарство» пророблено колосальну роботу по будівництву лісової автомобільної дороги в лісовому фонді Дубриницького лісництва квартал 1, 2 та Турянського лісництва квартал 8. Цього місяця завершено всі роботи по будівництву даної дороги, протяжністю 4,55 км.

Також, підприємством збудовано міст через потічок Великий Потік до новозбудованої лісової дороги.

В лісовому фонді Турицького лісництва квартал 7 виділ 29 лісгоспом побудовано новий міст через річку Туриця. На цьому місці, ще у 1998 році, паводком було зруйновано міст, що спричинило відсутність доступу до майже півтори тисячі гектарів лісу. Через відсутність доступу до даного лісового масиву майже 20 років тут не проводилось жодних лісогосподарських заходів, в тому числі протипожежних.

Для захисту водних ресурсів та кращого доступу до лісу як лісогосподарському підприємству так і місцевим жителям та туристам в лісфонді Турицького лісництва квартал 3 виділ 23 побудовано ще один міст через потічок Дзіброва.

Будівництво нових лісових доріг та мостів дає змогу забезпечити процеси лісокористування, можливість активного відновлення та охорони лісу, виконання протипожежних заходів, доступ до віддалених ділянок, де є […]