Нові можливості e-data аналізують на тренінгу в Ужгородській міській раді

6 років ago admin 0

Сьогодні у великому залі Ужгородської міської ради проходить тренінг для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів, державних і комунальних підприємств Ужгорода й Ужгородського району на тему: «Нові можливості для роботи бухгалтера на порталі e-data.gov.ua».

Проводити його в Ужгород приїхали радник міністра фінансів України, координатор проекту е-data Анастасія Розлуцька та аналітик проекту Юрій Голубчик.

На відкритті тренінгу заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай привітав гостей в Ужгороді, побажав приємного перебування, відзначив, що повний зал слухачів свідчить про надзвичайну зацікавленість темою.

Юрій Голубчик розповів, як в Україні розвиваються відкриті дані з часу прийняття Закону «Про відкритість використання публічних коштів» і початку роботи порталу у 2015 році. Відзначалося, що коли тільки планувалася поїздка на Закарпаття, із нашої області на е-data були зареєстровані лише близько 38% розпорядників коштів, а буквально за місяць – таких уже 65%. В Ужгороді з 331 розпорядника зареєстровані вже 252.

Анастасія Розлуцька нагадала, що оновлення на порталі відбувається до 10 години ранку за попередню добу і можна переглянути всі проведені платіжки за роботи, послуги.

У програмі тренінгу представляють оновлення на порталі e-data, зміни та функції до «службового кабінету» користувача: як пакетно завантажувати звіти, договори, специфікацію; аналізують юридично-фінансові питання роботи тощо.

Тренінг «Нові можливості для роботи бухгалтера на порталі e-data.gov.ua» реалізується спільно з Міністерством фінансів України та з проектом «Ефективне управління державними фінансами» за сприяння Ужгородської міської ради.

1 of 11