Відбулося засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу

6 років ago admin 0

 alt

1 серпня 2018 р відбулося засідання обласного міжвідомчого оперативного штабу з координації проведення оздоровлення та відпочинку дітей в режимі відео-конференції з районними штабами.

Участь в заході взяли і представники Іршавського районного штабу під керівництвом  заступника голови РДА  Мошколи Івана Івановича.

Під час засідання було зазначено позитивний факт , те що Іршавський район  на 96 % виконав план щодо оздоровлення та відпочинку дітей  у 2018 році.

З 01 червня по 14 червня 2018 року  у районі працювало 40 пришкільних таборів ( у тому числі Іршавські мандри – 2018 )  з денним перебуванням дітей  та  4 мовні табори .  З 03 червня по 16 червня 2018 року  130 учнів району охоплено відпочинком у цілодобових таборах на базі Ільницької загальноосвітньої школи – інтернат І-ІІІ ступенів та Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею.

                   У пришкільних таборах з денним перебуванням дітей відпочило 3755 учнів. У мовних пришкільних таборах з денним перебуванням дітей – 170 учнів.  Всього було залучено 659400 грн батьківських(залучених) коштів.

                   До відпочинку в Іршавських мандрах залучено 80 дітей ( табір з денним перебуванням дітей на базі Центру позашкільної роботи).  На один день на одну дитину використано 21 грн. Всього використано 23600 грн з районного бюджету.

                   На  базі Ільницької загальноосвітньої школи – інтернат І-ІІІ ступенів та Ільницького спортивно-гуманітарного ліцею у таборах з цілодобовим перебуванням дітей відпочило 130 дітей. На перебування дітей у цих таборах витрачено 135293 грн з районного бюджету.

                   По категоріях ( в усіх таборах):

Діти – сироти, діти , які позбавлені батьківського піклування – 26

Діти з малозабезпечених сімей –  165

Діти з багатодітних сімей –  1736

Діти, батьки яких є учасниками АТО – 20 

Талановиті, обдаровані та відмінники навчання – 1944

Діти, які знаходяться на Д-обліку – 165

Діти, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС – 6

Діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені – 14

Діти з інвалідністю – 49

Діти, що опинилися у важких умовах проживання – 10

         З 23 липня до 5 серпня 2018 року 15 дітей пільгових категорій направлено на відпочинок до відпочинкового табору „Арніка” на базі Воловецької філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за кошти бюджету департаменту освіти і науки облдержадміністрації.      

З початку року на оздоровлення до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) направлено 10 дітей пільгової категорії :

4 – талановиті та обдаровані;

2 – дитина з багатодітної сімї;

2-   визнаних учасника бойових дій;

          1 – дитина малозабезпеченої сімї ;

          1 – позбавлена батьківського піклування;

 та  Міжнародному Дитячому Центрі  «Артек» (Київська область) оздоровлено 12 дітей пільгової категорії

7 – дитина з багатодітної сімї;

2- позбавлена батьківського піклування;

1- талановита та обларована;

1- дитина – інвалід;

1- дитина малозабезпеченої сімї ;

За кошти обласної субвенції  оздоровлюється 26 дитини пільгової категорії.

З них 19 дітей пільгових категорій оздоровлювалися в позаміському дитячому оздоровчому закладі « Горбок» а саме:

  1- дитина яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи;

  4- дитина з багатодітної сімї;

  1- дитина малозабезпеченої сімї ;

  4-  дитина  учасника бойових дій;

  5 – позбавлена батьківського піклування;

  2- рідна дитина прийомних батьків;

  2 – дитина учасника АТО;

3 дітей пільгових категорій у КП дитячий оздоровчий табір « Зачарована долина» а саме ;

 2 – позбавлені батьківського піклування ;

 1 – дитина з багатодітної сімї ;

За підсумками наради районним штабам рекомендовано: спільно з керівниками дитячих закладів, головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області , головним управлінням Держпраці у Закарпатській області, управлінням ДСНС України в Закарпатській області забезпечити здійснення необхідних перевірок дитячих оздоровчих закладів незалежно від  форм власності. У разі виявлення порушення вимог законодавства внести відповідні пропозиції аж до закриття закладів.

РДА має також налагодити систему обліку та контролю щодо перебування в регіоні організованих груп дітей на відпочинку ( в готелях,базах відпочинку, наметових містечках, тощо) та зобов’язати організаторів відпочинку інформувати уповноважені місцеві органи виконавчої влади не пізніше ніж  за 10 днів до початку їхньої роботи.