В Ужгороді відбувся семінар "Орієнтири молоді в літературі: класики і сучасники"

6 років ago admin 0

Напередодні в Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва відбувся семінар “Орієнтири молоді в літературі: класики і сучасники”. Це – черговий семінар із циклу, започаткованого з ініціативи та за підтримки Міністерства культури України, Державної бібліотеки України для юнацтва й Українського центру культурних досліджень. Захід мали можливість відвідати бібліотечні працівники, літератори й усі охочі.

До Ужгорода завітали молоді українські письменниці Ярослава Дегтяренко (Запоріжжя), Любов Відута (Львів), Ярина Каторож (Львів), заступник директора Державної бібліотеки України для юнацтва Тетяна Якушко (модератор семінару), представники Українського центру культурних досліджень.

Семінар відкрила Тетяна Якушко, яка розповіла про ініціаторів заходу, про досвід бібліотеки в популяризації літератури для юні, проведення у Києві, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні, Дніпрі аналогічних навчань, головна мета яких – сприяння обізнаності в основних літературних течіях, розширенню культурно-мистецького кругозору, налагодженню культурного діалогу шляхом популяризації сучасної української літератури.