Обережність на воді збереже вам здоров’я та життя

6 років ago admin 0

За вікном спека. Все більше хочеться покинути задушливі приміщення й відправитися на природу, здебільшого – до лісу або річки. Тому на часі говорити про воду, а точніше – про правила поводження на водоймах. 

Основними умовами безпеки на воді є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчання дорослих та дітей плавання, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Якщо такого поблизу немає, вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном.

Варто пам’ятати, що дуже багато випадків раптової зупинки серця відбуваються саме у людей, які після вживання алкоголю у спеку ідуть в холодну воду. За рахунок перепаду і стресової ситуації для організму часто трапляються різні проблеми із серцево-судинною системою. Крім того, сп’яніла людина себе погано контролює, тому є дуже багато випадків, коли вона в такому стані гине на воді. 

алкоголь на воді.jpg

Купаючись на «дикому пляжі» чи у незнайомому місці – не пірнайте з берега, гірки, дерева. Стрибати у воду «солдатиком» чи «ластівкою» можна лише тоді, коли добре знаєш дно водойми. У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо стежте за дітьми. Треба пам’ятати й про особливості під час купання в гірських річках. Вони мають стрімку течію, що може збити з ніг. Дно і береги таких річок кам’янисті, тому можна отримати важкі травми при падінні. Можна і впасти на мокрому та слизькому камені, коли тільки входиш у воду.

стрибки у воду.jpg

Будьте обережні на воді, бо вона не прощає зневажливого ставлення до себе і суворо карає, часом відбираючи  життя.

У ДСНС України у Закарпатській області