На Закарпатті тривають рейдові перевірки автодоріг

6 років ago admin 0

Аби автомобільні пасажирські перевезення були безпечними, в області продовжують проводитися заходи державного контролю за дотриманням перевізниками вимог автотранспортного законодавства. Серед  інших контролюючих служб та відомств у рейдових перевірках беруть участь посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області.

Спеціально сформовані спільні мобільні групи моніторять  ситуацію на дорогах краю. Нині рейдова перевірка проходила на відрізку автотраси державного значення Київ-Чоп  (787 км) у селі Дубрівка Ужгородського району.

Як повідомив головний державний інспектор сектору нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці Андрій Гоман, рейдові перевірки проводяться насамперед у найбільш аварійних місцях, де  зафіксована велика кількість порушень вимог законодавства про автомобільний транспорт з боку автомобільних перевізників.

Особливу увагу учасники мобільних груп приділяють таким питанням, як обов’язкове проведення передрейсових медичних оглядів водіїв та технічних оглядів транспортних засобів; виконання вимог дотримання режиму праці та відпочинку водіями; проведенню передрейсових інструктажів з водіями; дотримання вимог, правил безпеки при виконанні перевезень організованих груп дітей; легальність оформлення трудових відносин.