Посадовці Управління Держпраці у Закарпатській області взяли участь у рейдовій перевірці пасажирського транспорту

6 років ago admin 0

Кілька масштабних ДТП за участі маршрутного транспорту, які сталися останнім часом в Україні, засвідчили: вітчизняна система пасажирських перевезень потребує радикальних змін. У зв’язку з цим міністр інфраструктури України Володимир Омелян дав доручення відповідним державним службам і відомствам провести спільні рейди на українських дорогах з метою запобігання використання технічно несправних транспортних  засобів, нелегальним пасажирським перевезенням, іншим порушенням та ліквідації місць несанкціонованих автостанцій.

Учора така рейдова перевірка проходила в обласному центрі Закарпаття. Контрольний захід здійснювався силами представників управління Укртрансбезпеки у Закарпатській області, Управління Держпраці у Закарпатській області, Департаменту інфраструктури, розвитку Закарпатської облдержадміністрації  та Патрульної поліції краю.

Результатом перевірки стало виявлення трьох випадків порушень водіями режиму праці та відпочинку (передбачена відповідальність у розмірі 340 гривень), стільки ж випадків виведення на лінію технічно несправних транспортних засобів. У чотирьох водіїв були відсутні дозвільні документи (передбачена відповідальність у розмірі 1700 гривень). Водночас зафіксовані два факти нелегальних перевезень (передбачена відповідальність від 17 000 до 34 000 гривень), а також посадовці Управління Держпраці виявили одного неоформленого працівника.

Рейдові перевірки триватимуть і надалі.