Власники нерухомості Хустщини поповнили місцеві бюджети

6 років ago admin 0

на 1,5 мільйони гривень.

За січень-липень 2018 року власники нерухомості м.Хуст та Хустького району перерахували до місцевих бюджетів понад 1,5 мільйони гривень, у тому числі 1 млн. гривень надходжень забезпечено платниками міста.

Лідерами зі сплати податку на нерухомість є власники майна-фізичні особи, вони перерахували 941 тис. грн. Юридичні особи сплатили 654 тис.гривень.

Нагадуємо, що платники-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до фіскальних органів за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Фізичній особі про суму сплати податку контролюючим органом надсилається повідомлення – рішення  за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком). Сума податку має бути сплачена протягом 60 днів з дня отримання такого податкового повідомлення – рішення.  Платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем реєстрації для проведення звірки даних.

Хустська ОДПІ

ГУ ДФС у Закарпатській області