Президія узгодила порядок денний 12 сесії облради та підтримала низку актуальних депутатських ініціатив

6 років ago admin 0

Як уже повідомлялося, протягом минулого тижня постійні комісії обласної ради вивчили проекти рішень, поданих для розгляду на пленарному засіданні 12-ї сесії обласної ради VІІ скликання.

Сьогодні, 23 липня, згідно з регламентом роботи обласної ради, провела своє засідання її президія.

Перед початком роботи запрошений голова правління ПАТ по газопостачанню та газифікації « Закарпатгаз» Віталій Шатило інформував про вимоги щодо встановлення засобів дистанційної передачі даних, які містяться в Кодексі газорозподільних систем, затвердженому ще в 2015 році, чи то облаштування лічильників газу «модемами». Мовилось про те, що встановлення такого обладнання спростить обмін інформацією учасників ринку і забезпечить точний облік заявленого і реально відібраного газу. Депутати поставили низку запитань посадовцю і стосовно вартості такої послуги, а вона –чимала, і строків . У підсумку було вирішено звернутися до уряду з проханням внести зміни до відповідних документів щодо впровадження добового балансування на ринку природного газу, оскільки в місцевих бюджетах цьогоріч на ці цілі не передбачено кошти.

Відтак, відкриваючи засідання президії, голова облради Михайло Рівіс найперше наголосив, що сьогодні президія має узгодити рекомендації щодо 2-х порядків денних – порядку денного 12-ї сесії і порядку денного 1-го її пленарного засідання. Відтак озвучив кожне питання, що надійшло на розгляд ради, ставив на обговорення кожну пропозицію .

Серед них – обговорення питання про внесення змін до обласного бюджету 2018 р.

Михайло Михайлович  інформував, що комісії традиційно уважно вивчили цей проект рішення, внесли свої пропозиції. Зокрема, постійна комісія  обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій рекомендувала департаменту інфраструктури, розвитку і утримання мережі автодоріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства спільно із департаментом фінансів облдержадміністрації винайти можливість фінансування з обласного бюджету робіт, пов’язаних із ремонтом та утриманням автодоріг у м. Ужгороді.

Президія підтримала цю та інші  ініціативи, а саме: включення в порядок денний сесії нові програми, а це –  Програму забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Закарпатської області на 2019 – 2020 роки та Програму проведення заходів із ліквідації комунальних підприємств Закарпатської обласної ради на 2018 – 2019 роки, а також затвердження Плану діяльності Закарпатської обласної ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік.

Включили у порядок денний і низку проектів рішень щодо змін до раніше ухвалених регіональних програм. Зокрема, Про внесення змін до обласної Програми «Питна вода Закарпаття» на 2012 – 2020 роки, Про внесення змін до Програми поводження з твердими побутовими відходами у Закарпатській області на 2016 – 2020 роки, Про внесення змін та доповнень до Програми забезпечення розвитку освіти, культури, традицій національних меншин області на 2016 – 2020 роки та ін.

Жваво обговорили пропоновані питання про надра, майно та ініційовані на засіданнях постійних комісій як невідкладні. У їх числі – низка звернень до вищих ешелонів влади: Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо врегулювання деяких питань експорту деревини паливної, Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо негайного фінансування пошкоджених дамб, Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо перевезення до області щебеневої продукції залізничним транспортом та ін.

Погодили присутні депутати результати виконання окремих програм, рекомендувавши їх на розгляд сесії, та хід виконання інших – без включення до порядку денного.

Вивчили всі критичні зауваження до низки інших проектів рішень.

Чимало слушних думок у процесі обговорення висловили члени президії –Йосип Борто, Петро Грицик, Роман Шніцер, Чаба Пейтер, Мирослав Білецький, Василь Кошеля, Золтан Лендєл та інші.

Підбиваючи підсумки роботи засідання, очільник облради М.Рівіс подякував за активну роботу в комісіях і на президії тавніс пропозицію рекомендувати доопрацьовані проекти рішень до розгляду на пленарному засіданні 12-ї сесії обласної ради та її І засідання, що було схвалено всіма членами президії.

     Прес-служба облради

DSC_3401
DSC_3396
DSC_3387
DSC_3385
DSC_3383
DSC_3382
DSC_3378
DSC_3377
DSC_3376
DSC_3368
DSC_3367
DSC_3366
DSC_3364
DSC_3359
DSC_3357
DSC_3355
DSC_3354
DSC_3351
DSC_3346
DSC_3345
DSC_3342
DSC_3339
DSC_3336
DSC_3335