Звіт про роботу відділу мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Іршавської райдержадміністрації за І півріччя 2018 року

6 років ago admin 0

alt

У своїй діяльності відділ керується положеннями Конституції України, законами України, нормативно – правовими актами Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України, Центральних органів виконавчої влади, розпорядженнями та дорученнями голови облдержадміністрації та райдержадміністрації. Відділ організовує свою роботу відповідно до Регламенту Іршавської райдержадміністрації, Інструкції з діловодства та інших нормативно – правових актів, що регламентують роботу відділу.

Одним із напрямів роботи відділу є дотримання антикорупційного законодавства у райдержадміністрації.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації 24.04.2018 №234 ,,Про Антикорупційну програму Закарпатської обласної державної адміністрації” розроблено розпорядження голови райдержадміністрації 19.06.2018 року №220 ,,Про затвердження плану Іршавської райдержадміністрації щодо реалізації заходів антикорупційного законодавства на 2018 рік”. Заходи потребують належного, у встановлені строки, виконання структурними підрозділами райдержадміністрації та інформування про їх виконання відділ мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами та обронної роботи апарату райдержадміністрації для подальшого інформування облдержадміністрації.

Відповідно до частини 2 статті 49 (встановлення своєчасності подання декларацій) Закону України ,,Про запобігання корупції”, Рішення НАЗК №19 від 06.09.2016  ,,Про затвердження Порядку перевірки факту подання суб’єктами декларування декларацій відповідно до Закону України ,,Про запобігання корупції” та повідомлення Національного агентства з питань запобігання корупції про випадки неподання чи несвоєчасного подання таких декларацій”, Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України ,,Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю, затвердженого Рішенням НАЗК 11 серпня 2016 року №3 перевірено факт подання суб’єктами декларування, що працюють в державній адміністрації, декларацій за 2017 роки. Керівники та спеціалісти структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та служб району уповноважені на виконання функцій держави подають до 01 квітня 2018 року електронні декларації про майно, доходи, витрати і зобовязання фінансового характеру за минулий 2017 рік. Всього на офіційному веб – сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування зафіксовано 146 декларацій – працівників Іршавської райдержадміністрації, з них – 43 декларації категорії ,,Б”, 89 декларацій категорії  ,,В”, 14 декларацій – посадових осіб, одна особа подала декларацію із запізненням, про яку повідомлено НАЗК

Електронні декларації після їх подання на офіційний веб – сайт Національного агентства з питань запобігання корупції перевіряються уповноваженою особою з питань запобігання і виявлення корупції у районній державній адміністрації у встановлені терміни на факт своєчасності їх подання та на наявність конфлікту інтересів.

Згідно чинного законодавства про державну службу та антикорупційного  законодавства спеціальну перевірку проходять усі особи, що претендують на зайняття вакантних посад, пов’язаних із виконанням функцій держави та, відповідно до термінів, подаються декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за попередній рік.

Упродовж І півріччя 2018 року у райдержадміністрації проведено 3 конкурси, для участі в конкурсах було подано 4 заяви від осіб, що претендували на зайняття вакантних посад, 2 особи призначено відповідними розпорядженнями голови райдержадміністрації, ще одна особа проходить перевірку на ,,очищення влади. Упродовж І півріччя 2018 року  звільнено 7 осіб, на момент звільнення до Державного реєстру звільненими подано електронні декларації.

Управлінням соціального захисту упродовж І півріччя 2018 року оголошено 1 конкурс (прийнято людину в порядку переведення з однієї посади на іншу),  звільнено – 2 особи.

Фінансовим управлінням упродовж вказаного періоду оголошено 1 конкурс на вакантну посаду, звільнених немає.

Всі переможці конкурсів ознайомлюються з постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2016 року №65 щодо Правил етичної поведінки державних службовців, які регулюють моральні засади діяльності державних службовців та полягають у дотриманні принципів етики державної служби, яких зобов’язані дотримуватися службовій діяльності.

Новини та статті, пов’язані з вивченням законодавства України з питань протидії та запобігання корупції, законодавства про державну службу розміщуються на сайті райдержадміністрації. Додатково на веб – сторінці райдержадміністрації розміщено банер Національного Агентства з питань запобігання корупції, де можна дізнатися про всі новини антикорупційного законодавства. Також на банері ,,Стоп – корупція” надано контактні дані уповноваженої особи, що забезпечує контроль за здійсненням заходів та дотримання вимог антикорупційного законодавства, врегулювання конфлікту  інтересів, дотримання заборон та обмежень особами, уповноваженими на виконання функцій держави та органів місцевого самоврядування.

Спільно з Іршавським відділенням поліції (м. Іршава) Хустського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області забезпечено правопорядок та громадську безпеку на всіх урочистостях та заходах, що проводилися згідно перспективного та квартальних планів роботи районної державної адміністрації. Діє Комплексна програма профілактики злочинності та правопорушень на території Іршавського району Закарпатської області на 2016 – 2020 роки. 

За І півріччя 2018 року до Іршавського відділення поліції (м. Іршава) Хустського відділу поліції надійшло 2552 (за аналогічний період 2017 року – 2636) заяв і повідомлень громадян про правопорушення, з них 602 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

До місцевої прокуратури за вказаний період надійшло 67 звернень громадян, з усіх питань надано відповідні розяснення..

 Здійснювався контроль за ходом виконання районних програм, розроблених відділом спільно з іншими установами та службами району.

За перше півріччя 2018 року підготовлено матеріали на колегію райдержадміністрації, прийнято рішення колегії.

При виконанні своїх обов’язків найважливішими завданнями відділу були: дотримання прав, свобод та законних інтересів громадян, виконання вимог законів та підзаконних нормативно – правових актів, вчасне виконання контрольних документів згідно плану-контролю, доручень керівництва райдержадміністрації.

 


 

 


 

Начальник відділу мобілізаційної роботи,

взаємодії з правоохоронними органами

та оборонної роботи апарату

Іршавської райдержадміністрації                                                    Ф.Б.Халак