План заходів із підготовки до осінньо-зимового періоду, кілька медичних програм та інші рішення схвалили на засіданні виконкому

6 років ago admin 0

Першим питанням сьогодні, 11 липня, на черговому засіданні виконкому Ужгородської міської ради розглянули і погодили Програму забезпечення мешканців Ужгорода імплантами для надання медичної допомоги хворим з ураженням органів опори та руху на 2018–2022 роки.

Упродовж минулого, 2017 року на стаціонарному лікуванні в міській лікарні з діагнозом «коксартроз» перебувало 22 особи, з яких 18 осіб були на обстеженні для встановлення групи інвалідності. Найчастіше зазнають ураження кульшові (47,7%) та колінні (35,5%) суглоби. Щороку приблизно 25 осіб у місті стають інвалідами внаслідок захворювання на коксартроз. У 2016–2017 роках інвалідами стали 45 осіб, із яких 80% – люди працездатного віку.

Щоб допомогти таким хворим, купувати сучасні імпланти (штучні кульшові суглоби), і підготовлено міську Програму. На цей рік передбачено фінансування в розмірі 760 тисяч гривень, на наступний – мільйон гривень, у 2020–2022 роках – по 1,2 мільйона гривень. Загальний обсяг ресурсів, необхідний для реалізації Програми, – 5 мільйонів 360 тисяч гривень. Згодом Програма буде подана на сесію Ужгородської міської ради.

На засіданні виконкому погодили і Програму протиепідемічних заходів та боротьби з інфекційними хворобами в Ужгороді на 2018–2022 роки. Основним завданням Програми є цільове спрямування коштів із міського бюджету на закупівлю реактивів і поживних середовищ тощо для бактеріологічної лабораторії Центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ) на проведення бактеріологічних досліджень.

В Ужгороді медичний огляд працівників міських бюджетних закладів освіти (вчителів, вихователів), культури, харчоблоків проводить міська поліклініка, а бактеріологічний аналіз, який належить до медичного огляду, здійснює бактеріологічна лабораторія ЦМКЛ (єдина в місті, що обслуговує міські медичні заклади). Крім того, за показами і направленнями лікарів (відповідно до наказів Міністерства охорони здоров’я України) міського пологового будинку, міської дитячої клінічної лікарні, міської поліклініки та ЦМКЛ проводиться в середньому 42 тисячі досліджень за рік. З урахуванням проведення медоглядів працівників міських закладів охорони здоров’я, освіти і культури та аналізів, що проводяться за скеруванням лікарів міських закладів охорони здоров’я, на забезпечення реактивами і поживними середовищами бактеріологічної лабораторії ЦМКЛ необхідно 950 тисяч гривень.

Фінансування Програми передбачає на цей рік 950 тисяч гривень, на 2019-ий і 2020-ий роки – по 1,1 мільйона гривень, на наступні 2 роки – по 1,2 мільйона гривень. Загальний обсяг ресурсів, необхідний для реалізації Програми, – понад 5,5 мільйона гривень. Програму ще розглянуть депутати Ужгородської міської ради.

Члени виконкому міської ради ознайомилися з інформацією про підсумки опалювального сезону 2017-2018 і затвердили заходи з підготовки комунальних підприємств, закладів освіти й охорони здоров’я міста до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019. Щодо минулого опалювального сезону наведено дані про житловий фонд, капітальні ремонти, про зроблене комунальним підприємством «Водоканал міста Ужгорода», про ремонти й оновлення в освітніх і медичних закладах міста. У додатках до рішення відображено, що планується зробити до 1 жовтня для підготовки міста до осені й зими цього і наступного років.

На засіданні виконкому надано дозволи на проведення впродовж 5 діб робіт із порушення цілісності об’єктів благоустрою – земельних робіт – на п’ятьох локаціях міста.

Також затверджено тимчасовий Порядок проведення демонтажу самовільно встановлених тимчасових споруд, об’єктів незавершеного будівництва і малих архітектурних форм на території Ужгорода. Цим самим рішенням ухвалено склад комісії з питань демонтажу – її очолив заступник міського голови Ігор Фартушок. Документ передбачає механізм, підстави, строки і порядок проведення демонтажу ТС/МАФ, перевезення, зберігання самовільно встановлених. Він розповсюджується на випадки виявлення безхазяйного майна, покинутих будівельних матеріалів і конструкцій (у тому числі рекламних), транспортних засобів, механізмів тощо.

Підтримано звернення, за яким департамент міського господарства має зняти з балансу будинок № 7 на вулиці Яна Гуса. КП «Архітектурно-планувальне бюро» і ТОВ «Наш Добробут» повинні внести відповідні зміни до технічної документації будинковолодіння.

Члени виконкому Ужгородської міської ради погодили поховання на кладовищі Кальварія – Пагорб Слави учасників антитерористичної операції солдата Власова Дмитра Олеговича і капітана Тихоновського Валерія Тимофійовича, які загинули 6 липня. Як відомо, військовики загинули під час навчань на полігоні біля Рівного.

Внесено зміни до складу конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування – виведено 2 осіб і стільки само введено: Юрія Марценишина – начальника управління патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції і Василя Марканича – головного спеціаліста (юриста) управління Укртрансбезпеки в Закарпатській області.

На цьоготижневому засіданні члени виконкому розглянули й кілька додаткових питань. Так, скасували видані містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки в Ужгороді за адресою: вулиця Ярославська, 19 і наказ управління містобудування та архітектури про їх затвердження. Ухвалено таке рішення тому, що власник подав документи на індивідуальний житловий будинок, однак почав будувати багатоквартирний і розмістив повідомлення про продаж у новобудові за цією адресою 28 квартир. За незаконний початок будівництва забудовника теж неодноразово штрафували.

Ще одним рішенням на засіданні виконкому Ужгородської міської ради внесено зміни до переліку адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг. Зокрема, вилучено послугу «Розміщення об’єктів дрібнороздрібної торгівлі».

1 of 10