В Ужгороді попрощалися із загиблими військовослужбовцями

6 років ago admin 0

На Алеї Героїв на Пагорбі Слави сьогодні в Ужгороді поховали загиблих під час навчань на полігоні біля Рівного військовослужбовців служби за контрактом командира мінометної батареї капітана Валерія Тимофійовича Тихоновського та старшого навідника 1 мінометного взводу мінометної батареї Дмитра Олеговича Власова.

Прощання з бійцями відбулося біля Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. Братів Шерегіїв, там відправили панахиду, квіти до трун поклали військові – колеги загиблих, рідні, знайомі, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, дуже багато містян.

Траурна процесія пройшла пішохідним мостом, вулицею Корзо, площею Жупанатською, на цвинтарі Кальварія пролунав військовий салют.

Командир 15-го окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї бригади підполковник Олександр Паламарчук розповів, що колеги загиблих збережуть про них найсвітліші спомини. Так, капітан Валерій Тихоновський служив у Збройних Силах раніше, потім залишив армію, проте повернувся на службу за контрактом, коли почалася агресія на сході України, пройшов важкі етапи бойових дій на Донеччині, завжди був прикладом для підлеглих і товаришів. Дмитро Власов, 22-річний хлопець, дуже добре розумівся на комп’ютерній техніці і хоч йому пропонували йти працювати у поліцію, на митницю тощо, наполіг, що хоче бути у зоні бойових дій.

Нагадаємо, разом із ужгородцями загинув мешканець Перечинського району Юрій Пишкар, його поховають завтра у рідному селі. Також іще 9 військових постраждали, троє з них наразі у важкому стані.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв на запитання журналістів щодо допомоги родинам загиблих розповів, що спільно з військовим комісаріатом міська влада забезпечила все необхідне для проведення поховання. Згодом розглянуть питання надання родинам грошової допомоги, встановлення монументів на могилах, можливо, розміщення пам’ятних дошок на будівлях, пільг на комунальні послуги.

1 of 31