Залізничники потребують заповнення вакансій

6 років ago admin 0

 Цьогоріч у травні між  ПАТ «Укрзалізниця» та Державною службою зайнятості був підписаний Меморандум про співпрацю. Днями в рамках реалізації його основних положень відбувся «круглий стіл» за участі керівників виробничих підрозділів ПАТ «Укрзалізниця» у Закарпатській області та Закарпатського обласного центру зайнятості, Управління Держпраці у Закарпатській області, Закарпатського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів на тему: «Співпраця Закарпатської обласної служби зайнятості з ПАТ «Укрзалізниця» в реалізації державної політики зайнятості».

Відкриваючи захід, очільник ЗОЦЗ Юрій Фущич запросив присутніх до розмови і наголосив, що головним завданням цієї зустрічі є вирішення проблеми ПАТ «Укрзалізниця» – потреби у працівниках. Адже кількість вакансій щороку тут збільшується. Для прикладу,  у 2017 році  було заявлено 278 вакансій, а цьогоріч вже 380.

В обговоренні взяли участь заступник директора ЗОЦЗ Ольга Сівач, директор Ужгородського МЦЗ Сергій Олексіюк, директор Ужгородської районної філії Юрій Лукач, начальники структурних підрозділів, головний державний інспектор управління Держпраці Зорян Берник.  Залізничників представляли керівники виробничих підрозділів Ужгорода і Чопа.

Під час «круглого столу» йшлося про спільні дії, спрямовані на підтримку зайнятості, оперативний добір та професійну підготовку фахівців для підрозділів ПАТ «Укрзалізниця». Спеціалісти служби зайнятості презентували послуги служби зайнятості та інноваційні  підходи у роботі з клієнтами (електронний кабінет роботодавця, відео презентація підприємств),  можливості служби зайнятості щодо підготовки кадрів для підприємств «Укрзалізниці».

Сторони домовились також найближчим часом зустрітись для вироблення та затвердження детального плану спільних дій.