Анонс: незабаром вийде друком липневий номер журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

6 років ago admin 0

Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки в липні

1.Чи завжди проектна документація потребує проходження експертизи? 2.Як унеможливити виникнення пожеж у закладах відпочинку? 3.Як діяти при заміні обладнання у виробничих цехах? 4.Яке освітлення безпечне для підрозділів машинобудівної галузі?  5.Як впливає кут нахилу сходового маршу на його розмір?

 

Також із цього випуску видання «Охорона праці і пожежна безпека» ви дізнаєтеся:

На сторінках рубрики «Безпека праці / Стандарти та вимоги» розповімо про безпечне переміщення сходовим маршем у місцях загального користування. Наш експерт розповість про загальні вимоги до конструктивних елементів засобів доступу в будівлях і спорудах з точки зору забезпечення безпеки пересування та розгляне питання щодо облаштування сходів для маломобільних груп населення.

Усе про обладнання робочого місця водія, нюанси комплектації транспорту при відправленні в рейс, вимоги до салону та про те, яке оснащення передбачене для безпеки пасажирів ви зможете прочитати в статті про безпеку праці водія на громадському транспорті в рубриці «Безпека праці / Облаштування робочого місця».

У рубриці «Пожежна безпека / На тему дня» розповімо про те, як забезпечити протипожежний захист лісу. У статті автор проаналізує причини та наслідки лісових пожеж, проінформує про найбільші лісові пожежі минулого року в Україні та світі, зазначить, що необхідно знати про протипожежні інструктажі та заборони в пожежонебезпечний період.

У рубриці «Нещасні випадки / Судова практика» розглянемо причинно-наслідковий зв’язок нещасного випадку на виробництві, аналізуємо обставини справи та фактори, які впливають на якість організації виконання робіт підвищеної небезпеки.

Чи завжди проектна документація потребує проходження експертизи? Як правильно розрахувати кількість первинних засобів пожежогасіння? Як визначити дату прийняття об’єкта в експлуатацію? Всі ці питання порушує наш експерт у статті про дотримання вимог пожежної безпеки під час проектування, будівництва та реконструкції об’єктів в рубриці «Пожежна безпека на підприємстві».

Докладно про те, чи потрібно проводити якісь доповнення до планування при заміні обладнання у виробничих цехах, які відстані між розміщенням обладнання мають бути під час його встановлення, який НПАОП або ДСТУ визначає вимоги до планувань читайте в рубриці «Запитання до експерта».

У рубриці «Пожежна безпека на підприємстві» експерт зазначає: яким чином унеможливити виникнення пожеж у закладах відпочинку, кого призначають відповідальним за пожежну безпеку, чи потрібна ліцензія на монтаж систем пожежної сигналізації.

Також у рубриці «Запитання до експерта» ви дізнаєтесь, чи шкідливі світлодіодні лампи для зору працівника та який альтернативний вид освітлення рекомендовано використовувати в підрозділах машинобудівної галузі.

Про що потрібно пам’ятати, аби кондиціонер не став джерелом небезпеки, чому не варто робити значний контраст між температурою повітря на вулиці та в приміщенні, як вчинити, аби кондиціонер «не допомагав» хворобам., читайте в рубриці «Медицина в охороні праці».

Зразки основних інструкцій про заходи пожежної безпеки: загальні положення, розроблення і затвердження, галузь застосування, види, реєстрація та облік, обов’язки та дії працівників у разі пожежі, а також приклади інструкцій про заходи пожежної безпеки ви знайдете в липневому випуску практичного додатку «Консультант з охорони праці та пожежної безпеки».



Головний редактор Сергій Филенко анонсує сьомий номер журналу “Охорона праці і пожежна безпека”: