Оголошено вирок обвинуваченому у вбивстві, яке мало місце в смт. В. Березний

6 років ago admin 0


04 липня 2018 року  колегія суддів Мукачівського міськрайонного суду завершила судовий розгляд кримінального провадження відносно громадянина К., який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення (злочину) , передбаченого п.7 ч.2 ст.115 КК  України.

Кваліфікація органом досудового розслідування дій обвинуваченого К., за п.7 ч.2 ст.115 КК України, як вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині з хуліганських мотивів, не знайшла свого підтвердження доказами, зібраними стороною обвинувачення та дослідженими судом у процесі судового розгляду.

З огляду на обставини справи та їх кримінально-правове значення, суд прийшов до переконання про наявність в діях К., ознак хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї, що є фактичною підставою кваліфікації дій обвинуваченого К., за ч. 4 ст. 296 КК України, тобто хуліганство, оскільки дії К., мали умисний характер, спрямований на грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї.

Вироком суду громадянина К., визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.4 ст.296 КК України, призначивши йому покарання у виді позбавлення волі строком на 4 (чотири ) роки.

Строк відбування покарання обчислюється з моменту затримання та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, тобто з 16 листопада 2017 року.

Запобіжний захід застосований відносно К.- тримання під вартою залишено без змін до набрання вироком законної сили.



  

 

Примітка: подія мала місце в грудні 2011 року в смт. Великий Березний, сталося вбивство місцевого мешканця О., – батька маленької дитини й чоловіка вагітної дружини.

 

                                                                                                                                                 Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду

.