Недоторкані ліси шукають на Свалявщині (ВІДЕО)

6 років ago admin 0

Фахівці у пошуках пралісів у Карпатах обстежують території, де можуть знаходитися дерева віком від 120 років – у лісових масивах, в яких не велася ніяка господарська діяльність людей.

У Свалявському лісовому господарстві вже організували роботу з огляду лісового фонду. 

У Ганьковицькому лісництві, яке належить до Свалявського ЛГ, площа лісового фонду переважно в гірській місцевості – майже 2 790 га. Зараз лісівники обстежують території, де не ступала нога людини. 70% Ганьковицького лісфонду, де можуть бути праліси, а це приблизно 1805 гектарів, – лісівники вже обстежили.

Загальна площа 7 лісництв Свалявського лісового господарства – маже 45 790 гектарів. Минулого року територія об’єктів природного заповідного фонду збільшилася з 987 до 2226 га. Попередньо до пралісів віднесено 4 783 га.

Наразі лісівників ознайомлюють з методикою визначення та віднесення насаджень до пралісів – це перший етап їх ідентифікації. До робіт залучили і фахівців Українського НДІ ГІРЛІС. Останнє слово в ідентифікації пралісів – за науковцями.

Фахівці у пошуках пралісів у Карпатах обстежують території, де можуть знаходитися дерева віком від 120 років – у лісових масивах, в яких не велася ніяка господарська […]