Троє медиків отримали високі відзнаки до Дня Конституції

6 років ago admin 0


Геннадій Москаль вручив закарпатцям державні нагороди та «Золотих ведмедиків».


Дев’ятеро краян отримали високі державні нагороди та троє – найвищу відзнаку облдержадміністрації «За заслуги перед Закарпаттям». Церемонія нагородження відбулась напередодні відзначення Дня Конституції України (27.06) в камінній залі ОДА. Знаково, що троє з нагороджених – медики.


За вагомий особистий внесок  у становлення і розбудову української держави, значну  громадську діяльність, активну життєву позицію та в зв’язку з 90-річчям від дня народження почесною відзнакою «За заслуги перед Закарпаттям» відзначено голову Закарпатської крайової організації Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Івана Коршинського.  Його після війни сталінський режим за патріотизм до України і так звану «антирадянську діяльність» як «ворога народу» засудив до виправно-трудових таборів. Всупереч пережитим страхіттям, І. Коршинський зберіг в собі ясність розуму та любов до України, став чудовим медиком та визначним політичним діячем (був народним депутатом України). Незважаючи на вік, він і нині бере активну участь у суспільному житті області і країни.


Відповідно до Указу Президента України, почесне звання «Заслужений лікар України» отримали директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Володимир Маркович та заступник головного лікаря Закарпатської обласної клінічної стоматологічної поліклініки Роман Маляр.