На Закарпатті відзначили День медичного працівника

6 років ago admin 0

Сьогодні, 15 червня в атріумі облдержадміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника. З теплими словами привітань до учасників свята звернулися голова ОДА Геннадій Москаль, заступник голови облради Петро Грицик, директор департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Маркович, голова обласної  організації профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Турок та ін.

Вони щиро дякували іменинникам за сумлінну та нелегку працю, за вірність обраній професії, за врятовані людські життя та повернуте здоров’я.

–  Сьогодні вам самим треба бути здоровими, аби пережити медичну реформу, – наголосив губернатор, додавши, що, на жаль, багато кваліфікованих спеціалістів виїхало у пошуках кращої долі і зарплати і це закономірно, якому медики за підтримку подякували щирими аплодисментами.  Відтак вручив низку відзнак облдержадміністрації та разом із заступником голови облради Петром Грициком вшанували спільною відзнакою Закарпатської облради та облдержадміністрації – нагрудним знаком «За розвиток Закарпаття» старшу медичну сестру Свалявської центральної районної лікарні Кошелю Ольгу Юріївну за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди з 60- річчя з дня її народження.

Петро Грицик від імені голови облради, всього депутатського корпусу та від себе особисто також сердечно привітав винуватців свята – лікарів, медичних сестричок, санітарів та ветеранів – медиків , побажав натхнення і сили дбати про інших, тих, хто без фахової допомоги і підтримки не може обійтись. Та гідно винести всі виклики сьогодення.

– Цілий тиждень ми спостерігаємо за тим, чи доцільно лікувати онкохворих чи ні – такі заяви звучали на найвищому рівні охорони здоров’я нашої країни. І це не може не тривожити. Та ми знаємо вас, висококваліфікованих, сумлінних і людяних, шановні медики нашого краю, де є найголовніше- школа, команда і досвід, помножені на любов до свого народу, своєї землі. Отже, у нас буде все здорово, – наголосив Петро Васильович, побажавши  присутнім, а в їх особах – усім медикам краю міцного здоров’я, добра в родинах, миру на рідній землі!

Відтак за дорученням голови облради М.Рівіса Петро Васильович вручив відзнаки облради кращим із них.

Так, Почесною Грамотою облради нагороджено: Михайла Волоса – лікаря –уролога хірургічного відділення №1Хустської райлікарні, Тетяну Вайнагій – лікаря –невролога Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні, Івана Малеша – головного лікаря Берегівської центральної райлікарні ім.Бертолона Ліннера,Сергія Караслая – начальника відділу охорони здоров’я  Іршавської РДА, Руслана Романа – лікаря-ординатора неврологічного відділення  Хустської райлікарні, Світлану Ціва –сестру медамбулаторії загальної практики –сімейної медицини с.Холмок Ужгородського  центру первинної медико-санітарної допомоги, Василя Добра – лікаря-рентгенолога  Хустської райлікарні.

Грамотою облради удостоєно: Ніну Гербут – лікаря-рентгенолога Обласної дитячої лікарні м.Мукачево, Михайла Калинича – голову Хустської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, Олександра Нестерчука –лікаря-статистика Закарпатського обласного медичного інформаційно-аналітичного центру, Марію Штібель –медсестру Обласного дитячого спеціалізованого пульмонологічного санаторію «Малятко».

Подяку облради оголошено: Любові Рубіш- медсестрі операційного блоку Мукачівської центральної райлікарні.

Щиросердечно  вітав та нагороджував колег і Володимир Маркович, який серед іншого зазначив, що за підтримки влади «ми стараємося в рамках чинного законодавства робити все для того, аби для потреб наших краян максимально зберегти медичні заклади, кадри, мотивуючи їх до якісної праці».   Також відзначив професійність колег, глибокі знання, сумління в роботі, які у поєднанні із високою відповідальністю та милосердям дають можливість творчо  виконувати завдання, які диктує час.

Не обійшлося і без гарних новин. Як ішлося  на святі, з 30 травня по 1 червня ц.р. у місті Черкаси відбулися Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю «Черкаські ралі-2018». Взяла участь у змаганнях та зайняла перше місце лікарська бригада Закарпатського територіального центру екстреної меддопомоги, де керівник бригади –лікар з медицини невідкладних станів Боднар Сергій Дмитрович. То ж відповідно до розпорядження голови ОДА  Почесною Грамотою облдержадміністрації відзначено цю бригаду, а також водія згаданого  центру Чуха Аттілу Івановича, що посів перше місце у цьому конкурсі серед водіїв бригад, якому вручено кубок «Кращий водій України».

Ще довго на честь медиків лунали слова вітання, вшанування та музичні твори.

                   Прес-служба облради

_DSC0130
_DSC0124
_DSC0122
_DSC0119
_DSC0113
_DSC0111
_DSC0109
_DSC0107
_DSC0106
_DSC0105
_DSC0102
_DSC0098
_DSC0097
_DSC0096
_DSC0095
_DSC0094
_DSC0093
_DSC0092
_DSC0091
_DSC0085
_DSC0084
_DSC0082
_DSC0081
_DSC0076
_DSC0071
_DSC0070
_DSC0068
_DSC0066
5
3
2
1