Знаний діяч культури краю Василь Кобаль нині відзначає 75-ліття

6 років ago admin 0

1Усі свої сили і талант він віддає духовному відродженню Срібної Землі. Його прожиті роки – то постійна напруга буднів, праця в робочий та позаробочий час. Така неординарна особистість є взірцем невтомного служіння рідному народові, державотворчий феномен такого митця особливо нині бачиться актуальним і прикладним.

Чудова природа села Арданово, де 13 червня 1943 року народився Василь Кобаль, народні звичаї, обряди й пісні позитивно впливали на початковий світоглядно-формуючий підмурівок, на котрому згодом зводилася міцна будова майбутнього культуролога з яскравим динамізмом, напругою, безмежним оптимізмом та успіхами. Подиву гідна його працездатність, але та виснажлива праця ні на мить не зупиняла його пориву до здійснення всенародного ідеалу за долю України, її духовного процвітання.

У рідному селі знають Василя Кобаля, бо він – приклад для своїх земляків. Приклад того, як здібна людина завдяки таланту, своїй громадянській позиції досягла тих висот, якими пишаються його земляки і все Закарпаття. Громаді потрібні такі особистості, які спонукають до руху вперед, які в цілому прославляють, звеличують нашу Батьківщину.