Легальна праця – впевненість у завтрашньому дні

6 років ago admin 0

Уже стало доброю традицією проводити спільні заходи за участі соціальних партнерів, зокрема  Управління Держпраці у Закарпатській області, Центрів зайнятості населення та ГУ ПФУ в Закарпатській області. Днями на базі Ужгородського МЦЗ відбувся семінар на тему «Легальна зайнятість». Управління Держпраці  представляв головний державний інспектор відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових Зорян Берник, Ужгородський центр зайнятості – його директор Сергій Олексіюк, а також начальники відділу взаємодії з роботодавцями Олена Когут та відділу активної підтримки безробітних Катерина Фізер.

На семінарі йшлося про важливість легалізації трудових відносин. Водночас учасники заходу обговорили  порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту, особливості укладення трудових договорів юридичними та фізичними особами, строки випробування при прийнятті на роботу, підвищення рівня заробітної плати, гарантії виплати заробітної плати двічі на місяць, створення робочих місць тощо. Також безробітним, які взяли участь у семінарі, пояснили негативні наслідки виконання роботи без оформлення трудових відносин та передбачену законодавством відповідальність за приховування фактів нелегальної зайнятості.

–Сьогодні кожен працівник сам мусить вирішувати, що є найголовнішим – жити одним днем чи мати впевненість у завтрашньому дні та отримувати певні соціальні гарантії,– зауважив посадовець Управління Держпраці.

На завершення присутні отримали відповіді на запитання, які їх цікавили.