” Я МАЮ ПРАВО !”

6 років ago admin 0

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» покликаний підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

Він реалізується Міністерством юстиції України у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції, а також за сприяння усіх органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та за підтримки міжнародних донорів і партнерів.

Проект інформує громадян про їхні права та навчає, як ці права захищати. Одним з його ключових елементів є надання безоплатної правової допомоги – дієвого та ефективного механізму захисту прав кожного громадянина.

Мета цього проекту підвищити рівень правової культури та правової свідомості громадян, а також сприяти розвитку доступу до правосуддя. Проект реалізується задля того, щоб більше громадян знали свої права, користувалися ними та вдавалися до правових способів захисту прав. У межах проекту громадянам даються чіткі й зрозумілі поради, як діяти, коли їхні права порушують. Головна ціль проекту інформування громадян про можливості та використання своїх прав у повсякденному житті.

Залежно від актуальних правових потреб суспільства, в межах проекту визначаються соціально значимі блоки захисту прав громадян, відповідно до яких проводяться інформаційно-просвітницькі кампанії по всій території України. На 2017-2018 роки основними напрямками реалізації ініціативи визначено:

  1. Захист прав дітей та жінок: аліменти, протидія насильству – Чужих Дітей  Не Буває, Стоп Насильство, Відповідальне Батьківство

  2. Захист прав аграріїв – Агрорейдери Стоп

  3. Захист прав підприємців – Маски Шоу Стоп

  4. Протидія корупції у вищих навчальних закладах – Хабар За Навчання Стоп

  5. Порядок вирішення суперечки.

  6. Порядок оформлення субсидій.

  7. Виконання рішення суду.

Знаю! Дію! Захищаю!

Знаю свої права. Користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують. Захищаю себе згідно з законами, а держава захищає мене і мої права.

Під таким слоганом Міністерство юстиції створило та реалізує проект «Я МАЮ ПРАВО!».

Начальник РВ ДВС                                                     М.М.Палей

Загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» покликаний підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Він реалізується Міністерством …