Народному вокальному ансамблю «Ужанка» – 50!

6 років ago admin 0

Півстолітній ювілей цими днями відзначив народний вокальний ансамбль відділу культури Ужгородської РДА «Ужанка». З нагоди цього свята відбувся звітній концерт художньої самодіяльності. Святкування відбулося 8 червня у приміщенні Закарпатського академічного обласного театру ляльок.  

Ювіляри, як завжди, порадували присутніх своїм чудовим виконанням. Відрадно, що  в репертуарі вокального ансамблю чимало пісень, і кожна з них по своєму унікальна. «Ужанка» добре відома не лише на Ужгородщині, а й по всій Україні і далеко за її межами, неодноразово нагороджувалася дипломами та відзнаками різних ступенів.

Від імені керівників району Руслана Чорнака та Еріки Кинєв привітати винуватців свята з 50-літнім ювілеєм прийшли заступник керуючого справами, депутат районної ради Андрій Кушнірук та керівник апарату РДА Руслана Боднарюк. Гості привітали ансамбль та їх керівника Василину Голянич зі святом. Бажали колективу творчого росту, усіляких гараздів, а також вручили Грамоти та Подяки районної ради та райдержадміністрації за високу професійну майстерність, активну творчу діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток культури та мистецтва.

Вокальний ансамбль “Ужанка” створений у 1968 році. Основою його була агітбригада, яка виступала перед трудівниками сіл району. Першим керівником ансамблю був Валерій Боженко.В 1971 році колектив очолив музикант, диригент, народний учитель України Золтан Жовчак, який керував ансамблем 25 років.

У 1978 році колективу присвоєно звання “народний” самодіяльний ансамбль.

З 1995 по 1996 роки колективом керувала молодий спеціаліст, випускниця Рівненського інституту культури Наталія Мацко.

З 1996 року “Ужанку” очолював Павло Пинзеник – викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв, заслужений працівник культури України. В своїй роботі він постійно турбувався про якість концертних програм, підвищення художнього рівня, майстерності виконання.

В 2013 році ансамблем керувала Ольга Новак – викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв.

З 2014 року і по теперішній час керівником ансамблю є Василина Голянич, артистка Заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Наразі ансамбль переживає своє друге відродження.